Nog één week om vegan te proberen: 6 adresjes in Gent om te smullen zonder dierenleed

©  FVV

Gent -

November staat in het kader van de ‘Try Vegan Challenge’ van BE Vegan. De vzw daagt de Vlamingen uit om deze maand geen dierlijke producten te eten en de veganistische keuken uit te proberen. In Gent heb je alvast keuze genoeg. Nog op zoek naar een vegan adresje voor november voorbij is?

Lotte Ruysschaert

LEES OOK. ‘Try vegan’ met deze handige weetjes en veganistische recepten om van te smullen

1. Knol & Kool

Stijn Sprengels heeft de oude winkelgalerij aan het Emile Braunplein omgedoopt tot een hotspot voor veganisten. Zeven jaar geleden opende hij er al het restaurant Knol & Kool, en onlangs voegde hij daar nog een veganistische supermarkt aan toe. In de bistro serveren ze onder meer een quionasteak en een toast met amandelricotta.

Stijn Sprengels baat al zeven jaar de vegan bistro Knol & Kool uit. ©  fvv

2. Catberry

Voor de zoetebekken is er plantaardig gebak van Catberry. Amélie Badie opende recent haar koffiebar met vegan gebak in de Lange Violettestraat. De koffie wordt geserveerd met haver- of erwtenmelk en in de toonbank ligt elke dag vers gebak. Denk maar aan worteltaart, brownies en cupcakes.

Amélie Badie opende begin november haar vegan koffiebar. ©  fvv

3. Le Botaniste

Le Botaniste is opgericht door globetrotter Alain Coumont, die tijdens zijn reizen plaatsen miste waar hij vegetarisch kon eten. Daardoor geïnspireerd opende hij een aantal jaar geleden het volledig plantaardig en biologisch restaurant Le Botiniste in het centrum van Gent. Op het menu mag je internationaal geïnspireerde bowls met vers gekookte groenten verwachten.

©  Le Botaniste

4. Sin Sin

Vegan vis vind je niet vaak, maar bij Sin Sin in de Schouwburgstraat staan wel degelijk vegan zalm, tonijn en scampi’s op het menu. Zaakvoerders Lars Lammens en Kenneth Gangl willen niemand afschrikken met het woord ‘vegan’ en serveren dan ook toegankelijke gerechten zoals bowls en wraps. De zaak heropent met een vernieuwd interieur op 25 november.

Kenneth Gangl en Lars Lammens serveren vegan wraps en bowls.  ©  fvv

5. Tasty World

Zaakvoerder Steve van Tasty World in de Hoogpoort heeft een passie voor eten en reizen en combineert die twee in zijn restaurant. Hij serveert vegan burgers, salades en zoetigheden. Een vegan schnitzelburger of één met zeesticks zijn er niet vreemd. Je kan er ook frisse smoothies drinken.

©  Tasty World

6. Soul Kitchen

Chef Misha Berger en zijn vriendin Leenken Vervliet ontvangen iedereen met open armen in hun plantaardige restaurant Soul Kitchen. Misha werkte al in verschillende sterrenrestaurants en weet hoe hij de smaakpapillen kan paaien. Op de kaart staan deelgerechtjes die gemaakt zijn van seizoensgroenten, zoals geroosterde bloemkool en een curry van knolselder.

Misha Berger en Leenken Vervliet verwelkomen je vol enthousiasme in hun plantaardig restaurant. ©  David Van Hecke

Lees ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent