Daar zijn de piramide en de (rol)schaatsbaan: opbouw Gentse Winterfeesten is begonnen

De opbouw van de piramide is in volle gang. ©  fvv

Gent -

Onze stad komt stilaan in winterse sferen. Hoewel de Gentse Winterfeesten pas over twee weken starten, begon donderdag al de bouw van de (rol)schaatsbaan en de Weihnachtspyramide. Op de eindejaarsverlichting is het minder lang wachten.

Max Dedulle

Geen schaatspiste dit jaar, want Stad Gent vindt het ecologisch en economisch niet meer verantwoord nu er een energiecrisis woedt. In de plaats komt er een rolschaatsbaan, en de opbouw daarvan is al bezig. Ook de ‘vierde toren van Gent’, met daarin een bar, maakt een comeback. De Weihnachtspyramide, een vast onderdeel van Duitse kerstmarkten, staat niet meer naast de stadshal maar op het Sint-Baafsplein.

De opbouw is al bezig, maar de Gentenaars moeten nog twee weken wachten op de glühwein. De Gentse Winterfeesten openen pas op 8 december. Ze duren tot oudejaarsavond.

Onder de stadshal verschijnt geen schaatsbaan, maar een rolschaatsbaan. ©  fvv

Lichtjes

Op de kerstlichtjes moeten we minder lang wachten: die knippen vrijdagavond aan om 18 uur. De lichtgevende draken, die twee jaar geleden bij de Koren- en Graslei dobberden en vorig jaar in Wondelgem te zien waren, kozen ook dit jaar voor een nieuwe thuishaven. Je vindt ze in het water bij De Krook. De installatie met het lichtgevende woord Gent is voor het derde jaar op rij te zien op de Korenlei. In de deelgemeenten en de kanaaldorpen zullen dan weer ‘3D-bomen’ verschijnen.

De lichtjes branden dit jaar telkens van 16 uur tot middernacht, in plaats van de hele nacht door. Zo wil de Stad hoge energiefacturen vermijden.

LEES OOK.De echte kerstbomen waren ‘te sober’: deze winter worden ‘3D-kerstbomen’ ingeschakeld in Gent

De draken dobberden twee jaar geleden tussen de Gras- en Korenlei. ©  fvv

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent