Volleybal Lotto Volley League Caruur Gent

Kobe Brems trekt met Caruur Gent als fiere leider naar Menen: “Wordt ongetwijfeld een blij weerzien met ex-club en zijn supporters”

Kobe Brems (5) komt momenteel niet veel aan de bak bij Caruur, maar hij is toch tevreden met zijn overstap: “Een beter team bestaat er niet.” ©  Nic Declercq

Gent -

Zaterdag trekt Caruur Gent als fiere leider naar Decospan Menen. Tal van Gentenaars hebben een verleden aan de Franse grens. Niet in het minst Kobe Brems, die pas deze zomer de overstap naar Gent maakte.

Dirk Van Bruysel

“De wedstrijd tegen Decospan Menen is niet alleen sportief belangrijk, bij sommigen leeft deze confrontatie inderdaad nog net iets meer”, geeft Kobe Brems toe. “Ik denk dan eerst en vooral aan Colson, Vandecaveye en Anshel Ver Eecke. Voor mij is het inderdaad zeer speciaal. Niet alleen heb ik het meest recent de overstap gemaakt, ik heb ook nog heel wat toekomstige familie daar in Menen. Mijn vriendin is van daar en bovendien komt ze uit een familie diehard Menen-supporters. Ook de vriendengroep van mijn vriendin behoort tot de stevige kern van Menen. Ik ben ervan overtuigd dat ik bijna iedereen zal kennen die zaterdag voor deze familiale club komt supporteren. Ik zou daar graag mijn kunnen eens laten zien, maar Tim Degruyter is momenteel onaantastbaar.”

“Hoewel ik momenteel niet echt veel speel, ben ik tevreden bij Gent”, aldus Brems. “Op en naast het veld is Gent een crème van een club. Gent is een goede middenmoter, waar alle spelers er voor elkaar zijn. Een beter team bestaat er niet. Die teamgeest is trouwens de reden waarom we zo’n goede resultaten lieten optekenen. Wanneer ik naar ons team kijk, dan is onze leidersplaats niet verrassend. Vorig seizoen werd de basis al gelegd. Bovendien hebben we vorig weekend tegen Guibertin laten zien dat we het ook op wilskracht kunnen. Die grinta en inzet is onze sterkte. Wij hadden meer drang om te winnen dan Guibertin en konden de match ook naar ons toetrekken.”

“In de voorbije maanden moesten we nog alleen maar in Roeselare onze meerdere erkennen”, aldus Brems. “In die beide matchen lagen we fysiek onder, maar dat is geen schande. Wij hebben zowat dezelfde capaciteiten als Aalst, Leuven, Borgworm, Guibertin, Menen of Achel. Zowat iedereen kan tegen iedereen winnen in onze reeks al moeten we eerlijk zijn en ook toegeven dat Roeselare en Maaseik nog altijd een trapje hoger staan.”

Geen rancune

“Ik ben niet rancuneus omdat ik zo weinig spelgelegenheid krijg”, keert Brems even terug op zijn bankzitterstatuut. “Natuurlijk staat een sportman liever op het veld, maar ik moet ook erkennen dat Tim Degruyter bijzonder sterk bezig is. Hij had een groot aandeel in de mooie wedstrijden die we al afgeleverd hebben. Natuurlijk is het balen om aan de kant te staan, maar volleybal is een teamsport, dus kan ik ook genieten van de puntenwinst wanneer ik naast het terrein sta. Bij Menen zat ik op een dood spoor en bij Gent hoop ik wel af en toe eens uit de huppelhoek te komen. Persoonlijk vind ik dat ik al veel kansen heb gekregen van coach Jan Van Huffel. Ik heb alleszins een goede relatie met de trainer en dat is toch ook voornaam.”

Lees ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent