Basketbal BNXT League Okapi Aalst

Okapi Aalst en Dorian Marchant blaken van vertrouwen na vier zeges op rij: “Toch maar oppassen in Brussel”

Dorian Marchant (rechts) is uitstekend bezig met Okapi, maar waarschuwt: “Brussels kampt met blessures, maar daar mogen we ons niet blind op staren.”©  Gregory Van Gansen

Aalst -

Na vier opeenvolgende overwinningen trekt Okapi blakend van vertrouwen naar de hoofdstad. Ook met Dorian Marchant (24) gaat het prima. De Aalsterse forward gooit al een heel seizoen zijn 1m98 vol overgave in de strijd om samen met Maras, Popovic en Walker de jonkies op sleeptouw te nemen.

Wim Redant

Vanuit de hoofdstad stuurde de gewezen Okapi-coach Jean-Marc Jaumin lovende commentaren de wereld in over revelatie Okapi Aalst, dat op een gedeelde leidersplaats prijkt. “Ivan Maras is aan zijn beste seizoen ooit bezig, terwijl Nikola Popovic steeds scherper afwerkt”, strooit Jaumin met lof. “Jordan Walker integreerde zich vlotjes en is een guard die je geen vrijgeleide mag geven. Dorian Marchant kreeg veel vertrouwen van coach Thomas Crab en betaalt dat nu dik en dubbel terug. Naast die vier gevestigde waarden treden ook de Aalsterse jonkies op de voorgrond. Zo ontwikkelde Glenn Temmerman zich fantastisch. Als coach van de nationale U18-ploeg had ik hem onder mijn hoede en ik kan je verzekeren dat het iemand is waar het Belgische basketbal nog veel plezier aan zal beleven.”

Dorian Marchant kan de complimentjes wel smaken. “Toen ik in het Forum arriveerde, was Jaumin al vertrokken”, herinnert Marchant zich. “Ik maakte hem nooit mee als clubcoach, maar hij was wel mijn coach bij de nationale U23-ploeg. Jaumin is een intelligente coach die respect afdwong. Hij houdt van agressieve spelers die zich volledig gooien en dat strookt met mijn speelstijl. Daarom lag ik bij hem wellicht in de bovenste schuif. We mogen de trip naar Brussels niet onderschatten. Een gewond dier is steeds gevaarlijk. Onze overwinning tegen Bergen schat ik wel hoog in. We klopten zaterdag toch wel één van de topteams en deden dat overtuigend.”

Agressief uit de hoek komen

Ook na de moeizame seizoenstart met een nul op drie sloegen de twijfels nooit toe bij de Aalsterse Sinjoor. “Ik vond dat we ook bij de seizoenstart al mooi basket opdisten. Tegen Limburg United kwamen we slechts enkele puntjes te kort. Op Oostende weet je dat je voor een zware opgave staat. Op Luik domineerden we 35 minuten om dan helaas de pedalen te verliezen. We zetten ook een sterke voorbereiding neer met een stuntzege tegen Leiden als hoogtepunt. We moeten alert blijven en ook in Brussel agressief uit de hoek komen. Brussels kampt met blessures, maar daar mogen we ons niet blind op staren. Het biedt de kans aan andere spelers om hun kans te grijpen. Dat geldt ook bij Okapi, waar Glenn Temmerman tegen Charleroi voor een knalprestatie zorgde. We mogen wel niet verwachten dat de jonkies elke wedstrijd de kar trekken.”

 

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt