Volleybal  Nationale 3 JTV Zele-Berlare

Gilles De Vuyst mikt met JTV Zele-Berlare op de middenmoot: “Ondanks alles zijn we niet kansloos tegen leider Caruur Gent B”

Gilles De Vuyst vindt dat JTV Zele-Berlare een te kleine kern heeft: “Dat maakt dat er op training te weinig aanwezigen zijn, zodat het moeilijk is om wedstrijdsituaties te trainen.” ©  Geert De Rycke

Zele -

Geen derde opeenvolgende overwinning voor JTV Dero Zele-Berlare. Zondagavond, in een matig verwarmde Sporthal De Zeven, trok de thuisploeg in vier sets aan het kortste eind.

Dirk Van Bruysel

“Denderhoutem is een ervaren ploeg, die terecht op een plaatsje bij de beste drie of vier mikt. Dat we tegen zo’n ploegen net iets tekortkomen weten we”, geeft libero Gilles De Vuyst toe. “Langs de andere kant moet ik toegeven dat we zondag niet meteen onze beste wedstrijd hebben gespeeld. Onze opslagdruk was veel te weinig en we maken veel te veel fouten. Bovendien kampen we zowat met een gebrek aan scorend vermogen. Om het kort te houden: het was allemaal net niet goed genoeg.”

“Waar ons probleem schuilt? Op de trainer moeten we het niet steken. Voor de competitie heeft Johan Symoens die taak op zijn schouders genomen omdat er geen andere valabele kandidaat zich aanboden en hij doet dat goed. Wellicht zal deze situatie tot het einde van dit seizoen blijven. Wat er dan wel scheelt? Ik denk dan meteen aan onze te kleine kern. Zelfs tijdens het seizoen zijn nog enkele jongens om studie- en werkredenen afgehaakt, terwijl we ook al te kampen kregen met blessures. Dat maakt dat er op training te weinig aanwezigen zijn zodat het moeilijk is om wedstrijdsituaties te trainen. Ook de automatismen kunnen er dan niet komen. Bovendien heeft de trainer tijdens de wedstrijd niet meteen de mogelijkheid om wissels door te voeren. Niet dat we naar onder zullen moeten kijken, maar meedingen met de betere ploegen is dit seizoen niet aan ons besteed. Een rustig seizoen in de ruime middenmoot moet dit seizoen het doel zijn.”

Leider Gent B

Voor wie dat wel is weggelegd is medepromovendus Caruur Gent B. De komende tegenstander van Zele-Berlare. “Caruur Gent B is erin geslaagd om zijn reeds sterke kern nog wat sterker te maken. Die mannen hebben dit seizoen nog geen match verloren. Toch zijn we niet kansloos. Vorig weekend verloor Caruur zijn eerste punt, dus waarom zouden we ons op voorhand bij hun hegemonie neerleggen? Vorig seizoen, toen we allebei bovenaan meedraaiden in Promo 1, hebben we een match gewonnen en eentje verloren. Omdat Gent momenteel met grotendeels dezelfde ploeg is blijven spelen, meen ik te kunnen zeggen dat we niet kansloos zijn.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten