Vrouwenvoetbal 1ste Nationale  OH Leuven B - KVK Tienen

Leuvense coach Jimmy Coenraets kent Tienen door en door: “Gastheer voor mijn vrouw Paulien”

Jimmy Coenraets: “Ik zag toch al 60 procent van de wedstrijden van Tienen.” ©  BELGA

Leuven/Tienen -

De derby tussen OH Leuven B en KVK Tienen wordt zaterdag afgewerkt in Kessel-Lo. Voor Jimmy Coenraets wordt het een familietreffen met zijn zus Debbie in het Leuvense en zijn vrouw Paulien Stas in het Tiense kamp.

Wim Redant

Dinsdag knikkerde OHL B met 2-1 Standard B uit de Beker van België wat de ideale prelude betekent op de derby tegen staartploeg Tienen.

“OHL B is een typische opleidingsploeg die nog jonger oogt dan de voorgaande jaren”, vertelt Jimmy Coenraets. “De ploeg werd geplaagd door drie kruisbandletsels en ook in de hoofdmacht werden we al geteisterd door tegenslagen waardoor roteren de boodschap is. Vorig jaar was de kern te breed, maar nu worden we met het omgekeerde fenomeen geconfronteerd.”

Coenraets ontleedde de komende opponent van naaldje tot draadje en heeft daar zijn redenen voor.

“Mijn vrouw Paulien Stas speelt bij Tienen en ik probeer alle wedstrijden mee te pikken. Zo zag ik ze zaterdag verliezen van Genk B. Ik zag toch al 60 procent van de wedstrijden. Bij OHL B is er voldoende kwaliteit om alle wedstrijden te winnen, maar met een eivolle kalender met acht wedstrijden per maand is dat moeilijk. We betalen de tol van de vele jeugdinternationals in onze kern waardoor wedstrijden uitgesteld dienen te worden en later ingehaald te worden op een korte tijdspanne. Omdat ik met de A-ploeg zaterdag Standard ontvang, moet Tom Schoovaerts aan de slag in Kessel-Lo. Dat is de voormalige thuishaven van de ploeg zodat het niet echt wennen wordt. Het resultaat is niet primordiaal, maar we willen wel winnaars kweken en dus vormt de zege het doel.”

Extra pigment

Thomas Van Bael probeert met Tienen weg te geraken van de voorlaatste plaats.

“Met Paulien Stas, Femke Begans en Maren Sempels tellen we drie gewezen speelsters van OHL in onze groep wat voor extra pigment zorgt. Het voetbalcomplex in Kessel-Lo kennen we en zal niet voor verrassingen zorgen. Duels met OHL zijn sowieso leuke derby’s. Vorig weekend bleven we ongelukkig achter zonder punten. We verdienden niet te verliezen, maar zagen individuele missertjes afgestraft. We moeten het tij keren en aandacht besteden aan de werkpunten. Het rendement voor de doelmond moet omhoog en de stress bij balverlies moet omlaag. Het uitverdedigen moet nog beter en de speelsters moeten egoïstischer durven worden. Ze moeten van uit alle hoeken op doel durven trappen, terwijl ze nu in een kansrijke positie toch nog een ploegmaat zoeken om aan te spelen.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten