Voetbal  2de Provinciale B  Eendracht Houtem

Kersvers papa Gert De Smet zit op roze wolk bij Eendracht Houtem: “Cisse gaf me een boost”

Gert De Smet is goed bezig bij Eendracht Houtem en het vaderschap geeft hem vleugels: “Elke goal draag ik aan Cisse op.” ©  Gregory Van Gansen

Sint-Lievens-Houtem -

Zondag glunderde Gert De Smet (31) in de Houtemse Kloosterstraat waar de spits uit Aspelare met twee goals Sparta Wortegem hielp oprollen met 5-1. Twee dagen later volgde het opperste geluk voor de Brakelse leraar lichamelijke opvoeding, die een eerste keer papa werd met de komst van zoontje Cisse.

Wim Redant

Zondag schreeuwde Gert De Smet zijn vreugde uit bij zijn twee goals. Twee dagen later vervulde de eerste schreeuw van zoontje Cisse hem met ongekende trots. “Cisse gaf me al een boost nog voor hij geboren was”, aldus De Smet. “Zondag leek ik wel door een muur te kunnen lopen en mijn acties lukten ook wonderwel. Twee dagen later was het andere koek voor mijn vrouwtje Aaike De Vlieger, die beviel in het Aalsterse ASZ, maar ook zij bracht het er schitterend vanaf. Ik ging er wel van uit dat de bevalling van een eerste kind me een boost zou geven, maar ik wist niet dat het zo overweldigend zou zijn. Tegen Wortegem vonden we elkaar op het veld beter dan in de voorgaande weken. Met een zevende plaats blijven we voorlopig onder de verwachtingen, al staan we op slechts twee punten van de vijfde plaats die we beogen in functie van een verhoopt eindrondeticket.”

Met een trip naar KVV Laarne-Kalken voor de boeg staat Houtem voor de vuurproef indien het een remonte wil maken. “We kruisen de degens met een ploeg die in een goede flow zit. Ondanks de wat tegenvallende resultaten bulken we nog steeds van vertrouwen. We sluiten de heenronde af met een lastig drieluik met na Laarne-Kalken, Geraardsbergen en Kluisbergen. Indien we die wedstrijden goed doorkomen, kunnen we tegen de winterstop al op een leuke plaats prijken in het klassement. De eindronde vormt voor de club geen must, maar zou een leuke opsteker vormen.”

Puzzelstukjes passen

De Smet ziet het seizoen positief evolueren. “We zetten een goede voorbereiding neer. Geleidelijk zie ik de puzzelstukjes toch opnieuw perfect in elkaar passen. We brengen al enkele weken mooi voetbal en moeten met de aanwezige kwaliteit in staat zijn om eens een zegereeks neer te zetten. De groep heeft er alle vertrouwen in dat het nog een mooi seizoen kan worden. Voor mezelf geeft het vaderschap me vleugels. We wisten eigenlijk niet welke naam we zouden kiezen en vroegen vrienden voorstellen in te dienen. Plots waren we eruit en kozen voor Cisse. Nu draait alles om Cisse. Elke goal draag ik aan hem op.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten