Voetbal 1ste provinciale HO Bierbeek - SC Out-Hoegaarden

Bierbeek en Out-Hoegaarden maken zich op voor topper tussen oude bekenden: “Hier kijken we al even naar uit”

Joris Luyten is een van de spelers met een verleden bij de tegenstander. ©  Vel

Bierbeek -

Kleurgenoten Bierbeek en Out-Hoegaarden bekampen elkaar zaterdagavond. Beide groen-wit getinte formaties doen het prima met de leidersplaats van Bierbeek en de derde stek van Out-Hoegaarden. De twee ploegen tellen ook flink wat ex-spelers van elkaar.

Stefan Van de Weyer

Bij Bierbeek speelden de vlotscorende spits Wout Bache, Joris Luyten en Joren Nys tot vorig jaar in Hoegaarden. Bij de bezoekers hebben topschutter van de reeks Kristofer Bocevski en ervaren bonk Robbe Dumoulin een verleden aan de Wijnenberg.

Voor verdediger Luyten begon het seizoen met een valse noot door een Covid-besmetting. Midden oktober kon hij terug aansluiten bij de groep.

“We kijken met de ex-spelers van Hoegaarden al even uit naar dit duel. Ik speelde er maar twee seizoenen, maar het was aangenaam vertoeven bij de familiale club. Het zal leuk zijn om de bekende gezichten terug te zien, zeker omdat ze het zo goed doen. Ik verwacht een mooi duel”, aldus Luyten.

Open wedstrijd

“Jammer dat we in die twee speeldagen die we niet op kop stonden de periodetitel aan Fenixx moesten laten. Als ploeg kunnen we thuis tegen Out-Hoegaarden alleen tevreden zijn met de drie punten. Voor onze ploegmaat Joren Nijs was het ook leuk dat hij dinsdag vader werd van zijn tweede zoontje, Raven. Tegen Out-Hoegaarden zal hij goed zijn hoofd kunnen leeg maken en hopelijk naast dat persoonlijke opnieuw ook een sportief succes behalen.”

De Hoegaardense coach Mathias Vrebosch is aan een prima eerste seizoen bezig bij SCOH.

“Ik denk dat onze hele ploeg gemotiveerd is om tegen hun drie ex-ploegmaten te spelen”, vertelt Vrebosch. “Ik zal de spelers niet moeten motiveren, want iedereen is gebrand om in Bierbeek een goede prestatie neer te zetten. Wij moeten niet winnen, zij wel om de leiding te behouden. Bierbeek wil meedoen voor de titel en in die optiek mag je niet te veel punten laten liggen. In tegenstelling tot in andere toppers de voorbije speeldagen zullen er zaterdag zeker kansen zijn. Beide teams bezitten een heel goede voorlijn en beschikken over een topschutter die zich zal willen bewijzen. Ik zie het dus eerder evolueren naar een open wedstrijd. Wij gaan ons spel blijven spelen. Trouwens, ook onze ex-Bierbeekspelers kijken al even uit naar dit duel.”

Aangeboden door onze partners