Historisch: Cristiano Ronaldo is eerste speler die op vijf WK’s scoort

©  Getty Images

Cristiano Ronaldo heeft donderdagavond alweer voetbalgeschiedenis geschreven. De Portugees knalde halfweg de tweede helft tegen Ghana een zelf afgedwongen strafschop tegen de touwen. Goed voor de 1-0 voor Portugal. Daarmee wordt Ronaldo de eerste speler ooit die erin slaagt om te scoren op vijf WK’s. Hij neemt daarmee afstand van Lionel Messi, Miroslav Klose, Pélé en Uwe Seeler, die scoorden op vier WK’s.

Maarten Delvaux

Ronaldo scoorde eerder ook al op het WK van 2006, 2010, 2014 en 2018. Het doelpunt tegen Ghana was een enorm emotioneel moment voor de 37-jarige superster. Vlak voor de start van het WK belandde hij in een flinke rel met werkgever Manchester United na een gecontesteerd interview op de Britse televisie. Dat leidde deze week uiteindelijk tot een definitief afscheid bij de Engelse topclub. In internationale media werd bovendien flink gespeculeerd over het feit of Ronaldo wel een basisplaats verdiende bij het ijzersterke Portugal. Die kreeg Ronaldo wel en tijdens het Portugese volkslied pinkte hij geëmotioneerd een traan weg. De apotheose volgde met de 1-0 vanop de stip in de tweede helft. Portugal won uiteindelijk met 3-2 van Ghana.

“Dit is een wondermooi moment. Mijn vijfde WK, wij hebben gewonnen. Dit is een heel belangrijke zege. Het wereldrecordrecord is iets dat mij zo trots maakt”, zei de 37-jarige Portugees na de match.

Ronaldo bleef slechts enkele minuten op de persconferentie na de wedstrijd. Over zijn scheiding met Manchester United eerder deze week was hij kort van stof. “Dat hoofdstuk hebben we deze week afgesloten. De rest is onbelangrijk.”De vijfvoudige Gouden Bal verliet vervolgens de perszaal, ging in de mixed zone nog op de foto met enkele mensen, deelde wat handtekeningen uit en liep door zonder verdere verklaringen af te leggen.

De 8 WK-goals van Ronaldo

WK Duitsland 2006: 1 goal tegen Iran

©  BELGAIMAGE

WK Zuid-Afrika 2010: 1 goal tegen Noord-Korea

©  AFP

WK Brazilië 2014: 1 goal tegen Ghana

©  BELGAIMAGE

WK Rusland 2018: 4 goals tegen Spanje en 3 goals tegen Marokko

©  AFP

WK Qatar 2022: 1 goal tegen Ghana

©  REUTERS

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

©  REUTERS

Aangeboden door onze partners