Romelu Lukaku wellicht al invaller tegen Marokko: "Als hij klaar is, speelt hij”

©  Isosport

Romelu Lukaku raakt stilaan klaar voor een optreden op dit WK. De 29-jarige topspits trainde een dag na de wedstrijd tegen Canada voor het eerst met de groep. Dat gebeurde met de spelers die woensdag niet in actie kwamen. De rest kreeg rust en verzorging. Lukaku zou eventueel zondag tegen Marokko al kunnen meespelen.

lvdw

“Het wordt een medische beslissing”, aldus bondscoach Roberto Martinez. “Als hij fit is, zal hij op zijn gevoel moeten oordelen of hij al dan niet kan spelen. Als hij klaar is, speelt hij. In de basis of op de bank, dat zien we wel. We zullen de twee volgende trainingen zien. Het is hoe dan ook weer een stap voorwaarts.”

Beginnen aan de wedstrijd tegen Marokko is te hoog gegrepen voor Lukaku. De voorkeur van de bondscoach als vervanger van Lukaku zal naar Michy Batshuayi blijven uitgaan. Behalve zijn goal speelde die matig tegen Canada. “We vertrouwen op Michy als doelpuntenmaker”, aldus nog Martinez. “Ik beoordeel spelers niet op wat ze niét kunnen, ik kijk naar wat ze wél kunnen. De doelpuntenproductie van Michy voor de nationale ploeg is heel indrukwekkend.” Gemiddeld scoort de 29-jarige aanvaller van Fenerbahçe om de 87 minuten voor de Rode Duivels.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten