Buschauffeurs leggen het werk neer na geval van agressie: hinder bij lijnbussen in Oost-Vlaanderen

Onder andere in Gent rijden de bussen vrijdag niet allemaal uit. ©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Gent -

Naar aanleiding van een ernstig geval van agressie donderdag aan de Dampoort in Gent heeft een aantal chauffeurs in de stelplaatsen in Gentbrugge en Destelbergen vrijdagochtend beslist om niet aan de slag te gaan. Dat zorgt voor een “ernstig verstoorde” dienstverlening, meldt De Lijn.

Bron: Belga

Volgens de vakbondsman is er momenteel in Gent heel wat hinder, op de streeklijnen zo mogelijk nog meer. Vooral vanuit stelplaatsen Zomergem, Kalken en ook Sint-Niklaas zou het werk zijn neergelegd, luidt het.

De Lijn bevestigt de hinder door de vakbondsactie vrijdagochtend op Twitter. “Door een spontane vakbondsactie is onze dienstverlening ernstig verstoord in de ruime regio van Gent, Sint-Niklaas en Vlaamse Ardennen”, klinkt het.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Eerdere acties

Begin deze week voerden de vakbonden van De Lijn aan de stations van Brugge en Kortrijk nog actie om de reizigers te sensibiliseren over “de toenemende agressie naar chauffeurs, bediendes en controleurs bij De Lijn.” Aanleiding was een geval van agressie vorige week op een bus in Brugge, waar een man de chauffeur had aangevallen.

“Door de ernstige feiten vorige week in Brugge was er deze week nog een debat in het Vlaams Parlement over veiligheid bij De Lijn”, zegt Bart Reyns. “Minister Peeters kondigde daar vol trots de komst van afsluitbare stuurposten aan, maar toch werden vooral de schouders opgehaald... Er gaat maar weinig daadkracht uit van de Vlaamse regering. Zowel de minister als het management van De Lijn blijken niet in staat met antwoorden te komen voor de steeds groter wordende geweldepidemie.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten