Daders van schietpartij in Deurne viseerden wellicht (opnieuw) verkeerde huis

© jtp

Deurne/Berchem -

Onbekenden hebben donderdagnacht het vuur geopend op een woning in de Bijenhofstraat in Deurne. Het heeft er alle schijn van dat de daders zich van doelwit hebben vergist. Verder in de straat woont namelijk de schoonfamilie van de veelvuldig geviseerde familie E. H. uit Berchem. Gelukkig raakte ook ditmaal niemand gewond.

blg, jtp

De feiten speelden zich kort na 5 uur af. Een buurtbewoner verwittigde de politie omdat die verschillende luide schoten had gehoord in de straat. “Ik schrok wakker van het lawaai en hoorde geroezemoes op straat. Volgens mij waren ze met meerdere. Binnen de kortste keren stond de politie hier”, zegt een van de weinige buren die wil reageren. Bij de meesten zit de schrik er erg in.

LEES OOK. Twee aanslagen op één nacht: onbekenden brengen explosief tot ontploffing in Berchem en Deurne

De politie stelde een perimeter in en het gerechtelijk lab kwam ter plaatse voor sporenonderzoek. Niemand raakte gewond, maar in de gang van het appartementsgebouw op de hoek van de Bijenhofstraat zijn enkele kogelinslagen merkbaar in de muur. De glazen voordeur is vernield, er werd een houten paneel voor geplaatst.

Vete

Het heeft er alle schijn van dat de daders zich van huis hebben vergist en de aanslag het gevolg is van een conflict in het drugsmilieu. Verderop in de straat woont namelijk de schoonfamilie van de familie E. H. uit Berchem. (Lees verder onder de foto)

©  jtp

De familie E.H. is al langer verwikkeld in een gewelddadige vete met andere criminele groepen. Vorige week nog werden op één nacht tijd twee aanslagen gepleegd tegen woningen van de familie. Eerst ontplofte in de Deken de Winterstraat in Berchem een explosief, zo’n uur daarna vond in de Van Lissumstraat in Deurne een soortgelijke aanslag plaats.

Pannenkoekenhuis

De rustige Deken De Winterstraat werd eerder al zes keer opgeschrikt door een explosie. In het pand woont Abdoladim El H., de uitbater van het voormalig pannenkoekenhuis Stacks in de Volkstraat. Ook dat pand op het Antwerpse Zuid was enkele keren het doelwit van een aanslag, Stacks sloot in augustus definitief de deuren. De woning in de Van Lissumstraat is eigendom van de schoonfamilie van E.H., daar wonen een of meer leden van de familie. (Lees verder onder de foto)

©  jtp

Voorlopig zijn nog geen verdachten opgepakt voor de schietpartij in de Bijenhofstraat. De federale gerechtelijke politie is onder leiding van de onderzoeksrechter een onderzoek gestart. Kort na de aanslag in de Van Lissumstraat vorige week kon de politie wel twee Nederlandse verdachten oppakken, een van hen was slechts 15 jaar oud.

Vergisaanslag

Het is helaas lang niet de eerste keer dat daders zich de voorbije jaren van doelwit vergist hebben. Eind oktober nog werd een 90-jarige vrouw het slachtoffer van zo’n vergisaanslag toen een explosief de gevel van haar woning in de Pieter van Passenstraat in Wilrijk vernielde. Vijf dagen later ontplofte een explosief aan de overkant van de straat.

Het bekendste incident vond plaats op 28 november 2019. Toen doorboorden elf kogels het rolluik en de voordeur van een 74-jarige vrouw in de Oudebaan in Ekeren. De dame bleef ongedeerd. Twee dagen later werd het vuur geopend op de garage van een autohandelaar aan de Oudebaan in… Wilrijk.

©  jtp

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten