Nog eens zeven lichamen geborgen na aardbeving op Java, dertigtal mensen nog steeds vermist

©  EPA-EFE

Reddingswerkers in Indonesië hebben de lichamen aangetroffen van nog eens zeven slachtoffers van de aardbeving maandag op het Indonesische eiland Java. Een dertigtal mensen is nog vermist, melden de hulpdiensten. In totaal zijn minstens 272 mensen om het leven gekomen door de aardbeving.

ltoBron: BELGA

In totaal kwamen in de provincie West-Java al meer dan 270 mensen om het leven bij de verwoestende aardbeving met een magnitude van 5,6. Meer dan 2.000 mensen raakten gewond.

De zeven slachtoffers raakten in het district Cianjur bedolven onder een aardverschuiving toen ze in hun auto zaten. “Van de 39 mensen die vermist zijn door de aardverschuivingen werden er vandaag zeven gevonden”, meldt Henri Alfiandi, het hoofd van het nationale reddingsagentschap. “De zoektocht naar de anderen wordt nog voortgezet.”

Vooral kinderen

Volgens het nationale rampenagentschap is bijna een vierde van de slachtoffers van de ramp onder de 15 jaar. Veel kinderen woonden volgens functionarissen religieuze lessen bij in de moskeeën toen de aardbeving toesloeg.

De hulpdiensten lieten aan persagentschap AFP nog weten dat het lichaam van een zevenjarig meisje werd aangetroffen onder het puin. Woensdag, twee dagen na de ramp, werd nog een zesjarige jongen gered uit een ingestort huis.

©  REUTERS

©  EPA-EFE

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten