Vijf Club-fans die Manchester City-supporter Guido (64) voor dood achterlieten, moeten voor de rechter verschijnen

©  IF

Gent / Ninove -

De vijf Club Brugge fans die verdacht worden van de agressie op Manchester City-fan Guido De Pauw moeten zich voor de correctionele rechtbank verantwoorden. Dat heeft de raadkamer in Gent vrijdag beslist. Twee voor diefstal met geweld en drie enkel voor schuldig verzuim.

Simon Dekaezemaker

Guido De Pauw uit Ninove raakte op 19 oktober vorig jaar na de Champions League-wedstrijd van Club Brugge tegen Manchester City zwaargewond op de parking langs de E40 in Drongen. De Cityfan zijn sjaal werd afgepakt door een supporter van Club Brugge.

LEES OOK. “De dokters zien amper progressie”: klein jaar nadat supporter Guido (64) in coma werd geslagen, is hij nog steeds niet de oude

Toen hij zijn sjaal terugvroeg, liep het even later mis. De Pauw kreeg een duw, kwam slecht neer en werd voor dood achtergelaten op de parking. De Pauw lag een week in coma en is een jaar na het voorval nog steeds niet de oude.

Na de feiten werden vijf verdachten, Club-fans, opgepakt. De twee zaten een tijd in voorlopige hechtenis, maar zijn ondertussen vrij onder voorwaarden. De raadkamer in Gent besliste vrijdag om alle vijf de verdachten door te verwijzen naar de correctionele rechtbank.

LEES OOK. Manchester City-spelers warmen op met opvallend t-shirt na aanval op Belgische City-fan: “We denken aan jou, Guido”

Degene die De Pauw duwde en de supporter die zijn sjaal afpakte, wil het parket vervolgen voor diefstal met geweld met verzwarende omstandigheden, zoals bij nacht. Zij riskeren tot vijf jaar cel. De drie anderen riskeren vervolgd te worden voor schuldig verzuim. Waar één jaar celstraf opstaat.

Met twee van de drie verdachten die enkel vervolgd worden voor schuldig verzuim heeft de burgerlijke partij ondertussen een dading getroffen. Dat betekent dat ze een akkoord hebben over de te betalen schadevergoeding.

“Het feit dat de raadkamer heeft beslist de vijf inverdenkinggestelden samen voor de correctionele rechtbank te laten verschijnen is wellicht om het onderzoek ter terechtzitting gericht op de waarheidsvinding alle kansen te geven”, laat advocaat Thomas Gillis weten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten