Voetbal 2de afdeling VV A KVK Westhoek

Westhoek-spelers hebben stunt op Daknam in gedachten als verjaardagscadeau voor trainer Bruno Debo, die 50 wordt: “We willen er met z’n allen een heel mooie dag van maken”

Ook Bruno Debo was onder de indruk van de veel te vroege dood van zijn vriend Peter Devos. © Bart Vandenbroucke

Ieper/Kortrijk -

Niemand blijft eeuwig jong. Ook Bruno Debo niet. De Adonis-voetballer van vroeger en ideale schoonzoon van nu wordt dit weekend 50 jaar. KVK Westhoek wil dat zaterdag vieren met een stunt op Lokeren-Temse, maar eerst organiseert Debo vrijdag nog een feestje in zijn Kortrijkse stamkroeg ‘Den Chips’.

Koen Verdruye

In nood kent men zijn vrienden. Woensdagmiddag op de uitvaart van Peter Devos in het Kortrijkse crematorium waren de tenoren van het oude KFC Izegem van begin deze eeuw aanwezig. Debo, Vervaeck, Cnudde en co. wilden nog een laatste eerbetoon brengen aan de coach met wie ze zes mooie jaren beleefden in het oude stadion van Izegem. Na de uitvaart hadden ze met nog een paar man afgesproken in het iconische Kortrijkse studentencafé ‘Den Chips’.

Is het toeval dat ‘Den Chips’ en Bruno Debo dit jaar beiden 50 jaar worden? Voor de Ieperse trainer is het alvast the place to be om er dagelijks zijn koffietjes te drinken in het gezelschap van een paar vaste stamgasten en vader en zoon Hans en David Masselis, de uitbaters. “Jammer dat dit niet meer weggelegd is voor Peter Devos”, zucht Debo. “55 jaar is natuurlijk veel te vroeg om heen te gaan. Peter verdiende beter en dat hebben we allemaal ook tegen mekaar gezegd woensdagmiddag na de emotionele uitvaartplechtigheid. En ook hebben we de conclusie getrokken dat het helaas snel kan afgelopen zijn en we maar beter kunnen genieten en profiteren. Ik heb dat ook tegen mijn vrouw gezegd. ‘Nog meer profiteren? Wat zal dat niet worden?’, vroeg ze zich al af (lacht).”

Maar genieten en feesten staat dit weekend sowieso op het programma. Samen met zowat tachtig gasten wil Debo dat vrijdagavond doen in ‘Den Chips’. Voor één keer laat hij de vrijdagtraining over aan zijn assistent Dominique Cauwelier, die later op de avond ook nog naar het feest trekt. De Westhoek-coach wil met vrienden en familie helemaal uit de bol gaan. Hopelijk is hij zaterdagavond fit genoeg om zijn ploeg na de recente 0 op 9 nog eens te doen schitteren op Daknam tegen het Lokeren-Temse van Hans Cornelis.

Geen 8-0 tegen Cornelis

Een herhaling van vorig seizoen mag het alvast niet worden, want toen verloor Debo met Westhoek met 8-0 van Cornelis, die toen nog trainer was van Zwevezele. Zover zal het nu allicht niet komen. De spelers azen ook op revanche na een mindere periode en willen nog drie keer winnen vóór Nieuwjaar. Dat moet wel zonder sterkhouder Liam Prez gebeuren en ook Sibert Himpe is out met een barstje in de enkel. “Maar ik wil er zaterdag wel bij zijn en reis mee met de ploeg. We hebben op de bus ook een attentie gepland voor de 50ste verjaardag van de coach. We willen er met z’n allen een heel mooie dag van maken.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten