Vinkjes Twitter komen over week terug en er komen meerdere kleuren

©  REUTERS

Vanaf eind volgende week kunnen gebruikers van Twitter zich weer inschrijven voor de abonnementsdienst en een vinkje bij hun naam krijgen. Dat heeft Twitter-eigenaar Elon Musk via een tweet laten weten. De geplande lanceringsdatum van 2 december is later dan Musk zelf eerder aangaf.

ltoBron: BELGA

Daarnaast is er een wijziging in het vinkjessysteem gekomen. Waar voorheen elk gecontroleerd account een blauw vinkje kreeg, komen er nu meerdere kleuren. Bedrijven krijgen een goudkleurig vinkje en overheden een zilverkleurig vinkje. Het blauwe vinkje blijft voorbehouden aan gewone gebruikers. Twitter zal daarbij geen onderscheid zal maken tussen bekendheden en ‘gewone’ mensen.

LEES OOK. Twitter begint vanaf volgende week geschorste gebruikers weer toe te laten

Tot Musks overname van Twitter was een blauw vinkje voorbehouden aan accounts die door de berichtendienst waren gecontroleerd. Musk besloot iedereen die 8 dollar per maand wilde betalen voor abonnementsdienst Twitter Blue een blauw vinkje te geven. Die stap leidde tot een enorme chaos toen allerlei mensen dat abonnement namen en zich voordeden als bedrijven, sterren en politici.

Daarop besloot Musk nieuwe inschrijvingen voor de abonnementsdienst op te schorten. Nu stelt hij ook dat alle accounts handmatig zullen worden gecontroleerd voordat ze een vinkje krijgen, wat hij eerder nog niet wilde. Dat is volgens de rijkste man ter wereld “pijnlijk, maar noodzakelijk”.

LEES OOK. Twitter doekt Brussels kantoor op en wekt bezorgdheid op over naleven EU-richtlijnen

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten