Taylor Swift-party verhuist naar Gent: “Om de verjaardag van onze ‘queen’ te vieren”

In december vieren de Belgische ‘Swifties’ de 33ste verjaardag van Taylor Swift met een nieuwe fanparty. ©  RR

Met 1.100 waren ze, de Taylor Swift-fans die vorige maand in Antwerpen zes uur lang gingen feesten op de hits van hun heldin. Na die allereerste Swiftieverse verhuist de party naar Gent. Op 16 december wordt de verjaardag van de Amerikaanse zangeres gevierd op een nog geheime locatie.

Het fenomeen kwam overgewaaid uit de States, waar ze al langer fanparty’s rond Taylor Swift organiseerden. In België nam de 18-jarige Bauke Van den Bossche het initiatief en streek de eerste Belgische Swiftieverse-fuif neer in de Antwerpse zaal Trix.

(lees verder onder de foto)

De 18-jarige Bauke Van den Bossche organiseerde de eerste Swiftieverse in Antwerpen, en verhuist het feestje nu naar Gent. ©  Robin Fasseur

LEES OOK. Diehardfans van Taylor Swift door het dolle heen op allereerste Swiftieverse: “Te veel Taylor Swift? Onmogelijk!”

“Nu wordt Gent de nieuwe hotspot voor Swifties (zoals Swift-fans zichzelf noemen, red.)”, klinkt het. “Op 16 december gaan we de verjaardag van onze ‘queen’ vieren.” Drie dagen eerder wordt Swift 33 jaar. “De exacte locatie van de tweede editie wordt aangekondigd bij de start van de ticketverkoop, deze zondag.”

Ook nu wordt er vijfenhalf uur lang uitsluitend muziek van Taylor Swift gedraaid op de fuif. Dj-duo van dienst is Meredith & Olivia, die zichzelf hebben vernoemd naar de twee katten van Swift. Preregistreren voor tickets kan nu al via deze link, en zondag start de ticketverkoop.

LEES OOK. Taylor Swift schrijft nieuw album, en ergens breekt alweer een record: wat is de succesformule van de zangeres? (+)

Dj-duo Meredith & Olivia – genoemd naar de katten van Swift – verzorgen de muziek. ©  Robin Fasseur

(dvg)

Aangeboden door onze partners

Lees ook