Leerlingen Academie veilen ruim 50 kunstwerken voor goede doel

Michel Wydooghe, vrijwilliger Fiola en student aan de Academie, samen met Fiola-vertegenwoordiger Nina Bervoets. © pdv

Oudenaarde -

De Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst van Oudenaarde organiseert een kunstveiling voor het goede doel. “Op initiatief van een student kozen andere leerlingen met grote zorg eigen werken uit die op woensdag 30 november onder de hamer gaan”, zeggen schepenen Sybille De Vos en Mathieu Mas.

Paul Darragas

Initiatiefnemer Michel Wydooghe is al enkele jaren actief aan de Oudenaardse tekenacademie en sinds 2020 ook als vrijwilliger verbonden aan de vzw Fiola, een vereniging die mensen met een vermoeden van een beperking ondersteunt. “Fiola is actief in de Vlaamse Ardennen en heeft ook een afdeling in de stad. De vzw organiseert niet alleen persoonlijke begeleiding en dagactiviteiten, maar voorziet via workshops en coaching ook in emotionele en mentale ondersteuning. Een initiatief dat ook wij vanuit de stad een warm hart toedragen”, zegt schepen van Sociale Zaken Mathieu Mas (CD&V).

Meerdaagse uitstappen

Ruim vijftig werken zullen op 30 november geveild worden voor dit goede doel. “Met onder meer keramiek, beeldjes, schilderijen, etsen, tekeningen en grafische kunst is het aanbod heel divers. Sommige leerlingen lieten hun werk op eigen kosten inlijsten. We danken iedereen voor zoveel betrokkenheid”, benadrukt schepen van Onderwijs Sybille De Vos (Open VLD).

De opbrengst van de veiling gaat concreet naar de organisatie van ‘reizen naar verbinding’. “Het gaat om meerdaagse uitstappen in de Vlaamse Ardennen, waarbij deelnemers in retraite gaan. Via workshops helpen we hen tot zichzelf te komen en contact te maken met anderen”, zegt Wydooghe, die de reizen mee begeleidt.

Getuigenissen en muzikale intermezzo’s

De veiling start om 18.30 uur in de academie aan de Maagdendale 31. De toegang is gratis. De avond wordt verder ingevuld met getuigenissen van Fiola-cliënten en muzikale intermezzo’s. Een voorsmaakje van de werken en meer informatie vind je op de Facebookpagina ‘Kunstveiling tvv Fiola’. Meer info over het goede doel vind je via fiolavzw.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten