Man krijgt zes maanden cel omdat hij ging varen met gestolen bootje dat hij brandend achterliet

Het gestolen bootje werd uitgebrand teruggevonden.© jhm

Diksmuide/Torhout -

Een 28-jarige man uit Torhout heeft zes maanden cel en 800 euro boete gekregen omdat hij vorig jaar in Diksmuide een bootje stal en er enkele uren mee ging varen. Hij liet het plezierbootje nadien brandend achter, al was dat volgens de man een ongeluk.

Jelle Houwen

Op 14 mei vorig jaar werd de brandweer opgeroepen voor een klein plezierbootje dat in lichterlaaie stond in Diksmuide. Het bevond zich ter hoogte van het kantoor van Bpost in de Grauwe Broedersstraat. Toen de brandweer om 4.45 uur aankwam, was de boot al uitgebrand. Al gauw werd duidelijk dat het vaartuig voordien gestolen was door twee mannen die er op de Handzamevaart mee gingen joyvaren.

Daarbij moet iets fout zijn gelopen want plots vatte het bootje vuur. De politie vermoedde dat het om brandstichting ging: getuigen zagen vlak voor de brand twee jongemannen lachend weglopen.

LEES OOK. Celstraf gevraagd voor ‘joyvaren’ met gestolen bootje dat in vlammen opging

“Na onderzoek werd de 28-jarige man uit Torhout geïdentificeerd”, aldus de procureur. “Hij weigerde de naam van zijn vriend te noemen. Wel gaf hij toe de boot te hebben gestolen en ermee te hebben gevaren. Hij ontkende dat hij het bootje moedwillig in brand stak. Volgens hem ging het om een ongeluk door bekabeling of een sigaret.”

Daar wordt sterk aan getwijfeld maar omdat er te weinig bewijzen zijn, werd de man niet veroordeeld worden voor brandstichting. Voor de diefstal en het joyvaren kreeg hij zes maanden cel. De veroordeelde daagde niet op voor zijn proces.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten