Voetbal  3de afdeling VV A FC Voorde-Appelterre

FC Voorde-Appelterre en Mo Allachi willen volle buit thuishouden: “Tegen Aalter moeten we uit een ander vaatje tappen”

Mo Allachi (links) boekte met FC Voorde-Appelterre een nul op zes: “Ik maak me geen zorgen. Indien we hard blijven werken, knopen we opnieuw aan met een zege.” ©  Geert De Rycke

Appelterre -

Na een nul op zes wil Mo Allachi (22) zaterdagnamiddag absoluut de volle buit in Appelterre houden. Met Eendracht Aalter komt de rode lantaarn op bezoek, maar de Dilbeekse centrale verdediger waarschuwt dat het geen hapje wordt.

Wim Redant

Mo Allachi staat zondag voor een dilemma nadat hij de interland van België tegen Canada foeterend miste wegens autopech. “Uitgerekend net voor aanvang van de interland liet mijn wagen het afweten. Ik contacteerde een pechverhelper, maar die stond blijkbaar voor een moeilijke zoektocht naar het euvel, dat het pas opgelost raakte na het einde van de match. Balen toch? Zondag wil ik de wedstrijd niet missen. Marokko of België? Dat is echt een onmogelijke keuze. Het is alsof je zou moeten kiezen tussen je moeder en je vader. Dat de beste ploeg mag winnen”, klinkt het diplomatisch.”

Zaterdag weet de student Bedrijfskunde aan Odisee, die ook bijklust in de horeca, wel wie aan het langste eind moet trekken. “We zijn aan een prima seizoen bezig”, aldus Allachi. “De eerste periodetitel betekent de eerste prijs uit mijn carrière. Intussen hebben we helaas twee nederlagen achter de rug, zodat we ons moeten herpakken tegen Aalter. Ik maak me geen zorgen. Indien we hard blijven werken, knopen we opnieuw aan met een zege. We kenden de twee jongste matchen ook wel wat pech. In Hamme speelden we een sterke eerste helft, waarna we wel wat weg zakten. Een owngoal en een prachtige afstandsknal van op twintig meter werden ons fataal. De week voordien misten we een korf kansen in Wolvertem. Toen Wolvertem Merchtem rood incasseerde, speelde dat niet meteen in ons voordeel. Combineren werd moeilijk en we botsten op tegen een versterkte burcht, terwijl we ook geen goede wedstrijd speelden. Tegen Aalter moeten we uit een ander vaatje tappen. We zullen ons beste beentje moeten voor zetten, maar ik geloof wel in een goede afloop. Op eigen terrein gingen we dit seizoen slechts één keer de boot in, toen Anzegem op een diefje kwam winnen”, herinnert de verdediger, die centraal achterin een duo vormt met Matijs Dumortier.

Stap hogerop met de club

“Onze supporters zorgen op eigen veld voor een niet te onderschatten steun”, looft Allachi de aanhang. “We spelen in Appelterre ook op een piekfijne grasmat. Onze terreinverzorger levert echt wel schitterend werk. Trainen doen we dan weer op het synthetische veld in Voorde. Er werd een nieuwe ploeg gebouwd, waarbij de puzzelstukjes verrassend snel in elkaar pasten. Persoonlijk zou ik dolgraag een stap hogerop zetten met Voorde-Appelterre. De club ambieerde een eindrondeticket, maar dat hebben we al beet. Er werd pijlsnel een goede ploeg geboetseerd die de lat nu hoger mag leggen. Overijse nam de koppositie over en beschikt over een steengoede ploeg, maar ik denk dat we met die ploeg kunnen wedijveren. Ons onderlinge duel draaide uit op een thriller met een geweldige ontknoping. We gaven een 2-0-bonus uit handen, maar vierden na de laatste aanval de winnende treffer die voor een geweldige ontlading zorgde.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten