Provincie zet kastelen en religieus erfgoed in de kijker

©  if

Brugge/Knokke-Heist -

Het provinciebestuur heeft in de aanpassing van zijn meerjarenplanning 2020-2025 budgettaire ruimte vrijgemaakt om de kastelen en het religieus erfgoed van het Brugse Ommeland te promoten.

Dany Van Loo

Het moet gezegd: het Brugse Ommeland telt een resem aan parels van kastelen, abdijen en ander religieus erfgoed. De provincie gaat deze niet onbelangrijke toeristische troef in 2023 en 2024 sterker integreren in haar recreatief aanbod. “Dat zal steeds gebeuren in samenspraak met de kasteeleigenaar of de betrokken gemeenschap”, legt gedeputeerde voor Toerisme Sabien Lahaye-Battheu (Open VLD) uit. “En natuurlijk ook met relevante stakeholders, zonder het respect voor de ziel van de plek uit het oog te verliezen. In 2023 pakken we dit aan door ons aanbod wandelen en fietsen te linken aan het aanbod van kastelen en religieus erfgoed. Enkele voorbeelden zijn onder meer een kastelenfietsenroute en wandelen langs kastelen. Verschillende sites zijn overigens al te bezoeken en te beleven”, zegt de gedeputeerde.

Zwin

Ook voor de Zwinstreek, gelegen op het kruispunt van het Brugse Ommeland, de Kust en Zeeland, wordt 2023 een heel belangrijk jaar. De kandidatuur voor Landschapspark Zwinstreek wordt verder voorbereid. Hiervoor moet aan enkele doelstellingen voldaan worden die gericht zijn op het integrale beheer en de verdere ontwikkeling van het gebied. Dat moet leiden tot een versterking van de identiteit en de kwaliteiten van Het Zwin, zelfs met internationale uitstraling

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten