Vrouw krijgt celstraf omdat ze met bankkaart van buurman 12 maaltijden kocht

Veurne -

Een 27-jarige vrouw uit Veurne kreeg een celstraf van zes maanden met uitstel en 800 euro boete omdat ze met de bankkaart van haar buurman 12 maaltijden uit een automaat haalde. Nochtans had C.N. op een werkstraf kunnen rekenen maar ze gooide haar eigen ruiten in op haar proces. “

Jelle Houwen

Op 10 juli vorig jaar ging de 27-jarige C.N. naar de automatenshop van In The Box in de Zuidstraat in Veurne, om een maaltijd af te halen. Ze zag dat haar voorganger zijn bankkaart in het toestel vergeten was. C.N. herkende zelfs de naam van de vriend van haar buurman maar besloot de kaart toch te misbruiken.

“Ze betaalde er contactloos een maaltijd mee en ging weg”, aldus de procureur. “Wellicht verrast door haar succes kwam ze terug en haalde nog eens elf maaltijden af, genoeg voor de hele week. Daarna ging ze de bankkaart in de brievenbus van haar buurman stoppen. Alles werd vastgelegd op camerabeelden en de politie herkende C.N. snel. We boden haar een minnelijke schikking van 300 euro aan, zelfs in delen te betalen, maar ze deed dat niet.”

Ook in een werkstraf leek C.N. weinig zin te hebben. “Ik heb die 88 euro terugbetaald en de politie zei me dat er niets meer van zou komen. Ik bood ook mijn excuses aan, dus denk ik eigenlijk niet dat ik nog gestraft moet worden. Ik heb het financieel al moeilijk.” Waarop de rechter dus een celstraf uitsprak.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten