Rode Duivels laten ploegfoto maken in omstreden shirt (en brengen zo toch nog een bescheiden statement)

De Duivels trainden vrijdag in hun omstreden truitjes, ook Lukaku was van de partij

‘One Love’ blijft de gemoederen beroeren in Qatar. De Rode Duivels kregen van de FIFA te horen dat hun kleurrijk shirt ter ondersteuning van de One Love-beweging niet meer mag gebruikt worden tijdens de opwarming van hun WK-wedstrijden. Dus lieten de Duivels op training maar een ploegfoto maken in het verboden shirt. Een bescheiden statement van de Duivels.

Guy Van Den Langenbergh

De discussie over de OneLove-aanvoerdersband is al beslecht. FIFA verbood dat zeven Europese landen, waaronder België, een aanvoerdersband zouden gebruiken ter ondersteuning van de mensenrechten in de breedst mogelijke zin van het woord. De autoriteiten in het strikt religieuze Qatar konden niet aanvaarden dat er steun werd gegeven aan een beweging die onder meer streeft naar gelijke rechten voor de LGBTQ-gemeenschap.

Maar de inmenging ging en gaat verder. Zo verbood FIFA ook het shirt waarmee de Rode Duivels wilden opwarmen, officieel wegens verboden reclame voor Tomorrowland.

De Duivels beloofden actie te voeren en deden dat vandaag, weliswaar op een bescheiden manier. Eerst lieten ze een ploegfoto nemen in hun officiële wedstrijdshirt, gevolgd door een identiek beeld genomen in het verboden shirt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten