Voetbal 3de afdeling VV A Hoger Op Kalken

Stijn Cools-Ceuppens en HO Kalken hoeven niet gemotiveerd te worden: “Na de twee op twaalf is het wel duidelijk”

Stijn Cools-Ceuppens (links) gaat niet aan de alarmbel hangen: “Als nieuweling in de reeks doen we het nog altijd beter dan de andere ploegen die promoveerden.” ©  Geert De Rycke

Kalken -

Hoger Op Kalken zit na een schitterende seizoenstart al vier weken te wachten op een zege. De twee op twaalf zorgde ervoor dat Kalken ook in het klassement wat terrein moest prijsgeven. Zondagvoormiddag komt Avanti Stekene op bezoek.

Ivan Elegeert

“Na een twee op twaalf moet je als voetballer niet meer gemotiveerd worden”, vertelt Stijn Cools-Ceuppens, die deze zomer de overstap maakte van KVV Zelzate naar promovendus Kalken. “Het is dus zaak om tegen Stekene een en ander recht te zetten. Vooral dan op het vlak van resultaat. Het had er de voorbije twee weken toch ook anders kunnen uitzien. Zowel tegen VW Hamme als op SV Anzegem verloren we door iets te makkelijk doelpunten te slikken en anderzijds ontbrak het tikkeltje meeval in onze eigen afwerking. De efficiëntie in de afwerking die we in de eerste wedstrijden wel hadden, ontbrak de jongste maand. Tegen Hamme kwamen we bovendien te snel op achterstand en maakten we het onszelf daardoor moeilijk. In Anzegem kregen we wel heel wat kansen, kon ik ook scoren en trapte ik ook nog eens op de binnenkant van de paal. Zo niet hadden we ook daar een gelijkspel gepakt. Een uitslag die volgens mij ook correct was geweest.”

Cools-Ceuppens vindt dus dat er van onrust of paniek geen sprake mag zijn. “Als nieuweling in de reeks doen we het nog altijd beter dan de andere ploegen die promoveerden. Maar ik begrijp dat de verwachtingen na die eerste acht wedstrijden met de week groeiden. Ook ik zag al ambities van de eindronde passeren, maar ik ben realistisch. Laat ons de voetjes op de grond houden en nu eerst tegen Stekene weer de puntjes op de i zetten.”

Geblesseerde Caryn

Kalken zal het zondag en de volgende maanden wel moeten doen zonder Björn Caryn. Hij liep vorige week gescheurde kruisbanden op en zal dus voor een lange tijd aan de kant staan. “Een spijtige zaak. In de eerste plaats voor Björn zelf, maar natuurlijk ook voor onze ploeg. Onze kern is kwalitatief sterk genoeg om dat op te vangen”, vindt Cools-Ceuppens. “Dat zullen we de volgende weken tonen.”

De wedstrijd tegen Stekene wordt al zondagvoormiddag om 11 uur afgetrapt om iedereen nadien ook de kans te geven om, al dan niet in de Kalkense kantine, de wedstrijd van de Rode Duivels te volgen. “Het wordt inderdaad een speciale voorbereiding. We verzamelen al ’s ochtends vroeg voor een gezamenlijk ontbijt en daarna vatten we de wedstrijdvoorbereiding en de opwarming aan. Zaterdagavond dus vroeg onder de wol om dan zondagochtend goed wakker te zijn en Stekene meteen met de rug tegen de muur te zetten. Dat zal allicht wel de boodschap van onze coach zijn.” 

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten