Voetbal  1ste provinciale SK Berlare

Na een sterke start sputtert de motor bij SK Berlare: “Het zal wel eens keren”

Jurgen Van Herreweghe hoopt dit weekend op beterschap: “Ik hoop dat we tegen leider DT Borsbeke onze tanden nog eens laten zien en uiteindelijk nog eens met een stuntje kunnen uitpakken.” ©  Geert De Rycke

Berlare -

In Berlare hoopt men dat het gezegde ‘na zeven magere jaren komen er zeven vette’ ook werkelijkheid wordt. SK Berlare, dat de competitie opende met vijftien op achttien, liet sindsdien een magere één op achttien noteren. Meer zelfs, de laatste vijf wedstrijden kon er geen puntje meer gesprokkeld worden.

Dirk Van Bruysel

“Dat is de harde realiteit”, erkent Jurgen Van Herreweghe. “Na het verlies tegen FC Heikant Zele, inmiddels tien dagen geleden, hebben we de kopjes eens bij elkaar gestoken. Dinsdag en donderdag nadien hebben we dan goed en scherp getraind, maar uiteindelijk bracht het ook nu geen punten op. Waaraan het te wijten was? We wisten dat voetballen op het kunstgras in Zottegem niet makkelijk is, maar we waren naar daar gegaan met als opdracht de nul te houden. De voorbije zes wedstrijden slikten we achttien tegendoelpunten en dat is te veel om te winnen. Een gemiddelde van drie tegendoelpunten per wedstrijd betekent dat we er zelf vier moeten scoren om te winnen en dat is niet realistisch.”

“Langs de andere kant hebben we ook ons deel van de pech al gehad”, zegt Van Herreweghe. “Net zoals vorige week kwamen we op achterstand door een wereldgoal. Even later stelden we gelijk, maar de lijnrechter, die thuis is in Zottegem, floot ons terug voor ingebeeld buitenspel. We waren vooraf nog voor deze man gewaarschuwd. Na de rust kwamen we vinniger voor de dag en dat resulteerde al snel in de aansluitingstreffer. Nadat we de gelijkmaker enkele keren vergaten te scoren, incasseerden we tegen de gang van het spel in de 3-1. Ook nadien zijn we blijven vechten maar een tweede doelpunt zat er duidelijk niet in.”

Geen geslagen ploeg

“Dat ik na deze vijfde nederlaag op rij niet veel geslapen heb, mag je gerust weten. Ik hoop dat de spelers de film ook enkele keren hebben zien passeren. We moeten ons afvragen wat er allemaal verkeerd loopt en wat er moet veranderen. Zowat alles dat in het begin van de competitie in ons voordeel uitdraaide, is nu in ons nadeel gekeerd. Geluk moet je echter ook afdwingen. We zijn geen geslagen ploeg en willen dat ook bewijzen. Ik hoop alleszins dat we tegen leider DT Borsbeke onze tanden nog eens laten zien en uiteindelijk nog eens met een stuntje kunnen uitpakken. Eerste provinciale is een open reeks en iedereen kan tegen iedereen winnen. Er is geen enkele wedstrijd gemakkelijk en moeten dan ook geloven in een goede afloop.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten