Voetbal  3de afdeling VV A  KVC Jong Lede

Jelle Hornick drukt voetsporen van vader Nico bij KVC Jong Lede: “Ik sta met mijn vroegere idolen op het veld”

Het gaat KVC Jong Lede dit seizoen voor de wind. De ploeg staat te pronken op een derde plaats in de rangschikking. ©  Geert De Rycke

Lede -

Na de zege tegen FC Eppegem rukte Jong Lede op naar de derde plaats. De Oordegemse centrale middenvelder Jelle Hornick (18) keerde na een ommetje bij AA Gent terug naar KVC Jong Lede, waar de student Lichamelijke Opvoeding en Beweging aan het Gentse Artevelde prompt een basisplaats veroverde.

Wim Redant

Via een imposante reeks van 20 op 24 nestelde Jong Lede zich in het spoor van FC Voorde-Appelterre met nog slechts drie punten achterstand op leider Tempo Overijse. Jelle Hornick voelt zich uitstekend bij de groen-witten, waar hij zich ondanks zijn prille leeftijd vlotjes integreerde. “We spelen goed voetbal, beter dan vorig jaar toen we meer op kracht teerden. Vorig jaar stonden we met een oudere ploeg tussen de lijnen. Nu beschikken we over beduidend meer technisch vernuft en voetballende kwaliteiten. Ik speelde bij Lede van de U7 tot bij de U9. Toen vertrok ik naar AA Gent, waar ik me verder ontwikkelde tot ik bij de U16 op de sukkel geraakte met de knie ten gevolge van groeipijnen. Op mijn zeventiende werd ik overgeheveld naar de A-kern. Mijn debuut in de eerste ploeg vierde ik in een wedstrijd tegen Eppegem, uitgerekend de ploeg waartegen ik zondag aan de aftrap stond. Ik speel dit seizoen beduidend vaker dan vorig jaar. Onze coach Sandy Casieris speelt me uit als flankaanvaller, waarbij hij op mijn snelheid en technisch vernuft mikt, want eigenlijk werd ik centraal opgeleid. Eigenlijk miste ik dit seizoen enkel de wedstrijden tegen Elene-Grotenberge en Roeselare toen ik een schorsing uit zat na een rode kaart. Die uitsluiting pakte ik om de ploeg te helpen. Het stond 1-1 toen ik een gevaarlijke aanval afbrak en zo de ploeg behoedde voor een nederlaag.”

Jelle Hornick drukt dan wel de voetsporen van vader Nico bij Jong Lede, maar de band met AA Gent werd niet doorgeknipt. “Ik voel me wel nog steeds een Buffalo. Zonder die blessure zat ik misschien nog bij AA Gent, al kwam ik bij Jong Lede goed terecht. Mijn vader Nico sloot zijn carrière af bij Jong Lede en bleef nadien als supporter de wedstrijden bezoeken waarbij ik hem vergezelde. Ik herinner me dat ik als kind supporterde voor Lede met huidige ploegmaats tussen de lijnen zoals Bart Meulewaeter en Nicolas Van Peteghem. Nu sta ik met mijn vroegere idolen samen op het veld.”

Basisplaats veroveren

Zaterdag trekt Hornick met Jong Lede naar Wielsbeke. “Ik probeer zo veel mogelijk kansen af te dwingen. Tegen volgend seizoen zou ik graag een vaste basisplaats veroveren. Met Jong Lede bekijken we wel hoe ver we het kunnen schoppen. Ik sta alvast positief tegenover een promotie naar tweede afdeling. Na een aarzelende start met vier op twaalf zetten we een 20 op 24 neer. Onze enige twee nederlagen leden we tegen Tempo Overijse en Voorde-Appelerre, de top twee van het klassement. De eindronde zou een mooie beloning betekenen. Ik ben intussen één van de jongeren die met beide handen zijn kans grijpt. Ook Tim Van Den Eeckhout staat aan de aftrap en is een generatiegenoot.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten