“Een smaak die je nergens anders vindt”: Veldstraat heeft nu ook een adres voor ‘bubble tea’

Kwok-Wai Fan is geboren en getogen in Antwerpen, maar heeft ook roots in Hongkong. Zijn vrouw Goi Nikhomkham heeft Thaise roots maar groeide op in Australië.  ©  lrg

Gent -

Met de opening van Bubble Bar in de Veldstraat telt Gent intussen drie zaken waar ze enkel thee met zachte fruitparels verkopen. Antwerpenaar Kwok-Wai Fan (40) opende al Bubble Bars in Antwerpen en Wijnegem, en koos voor Gent om zijn keten uit te breiden.

Lotte Ruysschaert

Al in 2014 openden Kwok-Wai en zijn vrouw Goi Nikhomkham (40) hun eerste Bubble Bar in Antwerpen, toen bubble tea nog niet bekend was in België. “In het begin was het moeilijk, maar na corona zijn we beginnen te groeien”, vertelt hij.

“We zijn er impulsief mee begonnen. Mijn vrouw komt uit Australië en daar is dat wel al lang gekend. Toen ik er bubble tea proefde, was ik meteen verkocht.” Twee maanden nadat het koppel beslist had een Bubble Bar te openen, was hun eerste zaak al een feit.

©  lrg

Belgische siropen

Er volgde een zaak in Wijnegem en nu dus ook één in Gent. Toen het pand in de Veldstraat vrijkwam, kon het koppel die kans niet laten schieten. Het is al de derde winkel in de stad die uitsluitend bubble tea verkoopt. In de Sint-Niklaasstraat vind je 8tea5, in de Brabantdam Yibei Tea.

In Bubble Bar kan je bestellen aan een bestelbord of aan de kassa. Aanraders zijn Raspberry Diva en Mojitea. De fruitparels komen uit Taiwan, maar Kwok-Wai en Goi gebruiken wel Belgische siropen. “Bubble tea is een smaak die je in geen enkel ander product vindt. Wij maken ze zoals we zelf willen.”

INFO: www.bubble-bar.com. Veldstraat 57, 9000 Gent. Van maandag tot en met vrijdag open van 12 uur tot 19 uur. Op zaterdag al vanaf 11 uur en op zondag maar tot 18.30 uur

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten