Volleybal  Nationale 1 vrouwen VDK Gent B

Lotte Spanoghe is echt jeugdproduct van VDK Gent: “Hopelijk kunnen we zondag ook Michelbeke opzijzetten”

De tegenstander van Lotte Spanoghe en VDK Gent ontgoocheld dit seizoen: “We hadden inderdaad al heel wat meer van Michelbeke verwacht.” ©  Nic Declercq

Gent -

Na een toch wel erg middelmatige seizoenstart haalde VDK Gent B vorig weekend viceleider Geel onderuit. “Een op zijn minst onverwachte overwinning, want we zitten nog lang niet in de goede flow. Dat we Geel met 3-0-cijfers naar de Kempen terugstuurden, geeft ons alleszins vertrouwen voor de toekomst”, zegt middenspeelster Lotte Spanoghe.

Dirk Van Bruysel

“De voorbije weken waren nog niet echt om over naar huis te schrijven”, bekent Lotte Spanoghe. “We wonnen weliswaar tegen Wellen en gingen ook bij Tesla Lint met de punten aan de haal, maar tussendoor trokken we ook zes keer aan het kortste eind. Tegen Geel viel plots alles in zijn plooi. In de eerste set knokten we ons naar een 26-24-setwinst. In die set hebben we vooral karakter en grinta getoond. Wat we daar lieten zien, had ik in deze campagne nog niet gezien van onze ploeg. Uiteindelijk was het die extra vechtlust die ons de punten opleverde. Hopelijk kunnen we zondag de lijn doortrekken tegen Michelbeke. Simpel zal het niet worden.”

Bij Michelbeke gooide coach Sébastien Bougeatre vorige week de handdoek en werd vervangen door Nick Audooren en ook de Canadese Rayvn Wiebe is opnieuw naar haar land vertrokken. Tot overmaat van ramp ging de Finse middenspeelster Eveliina Smolander op training door de knie. Ook voor haar zit het seizoen er op en ze is inmiddels naar haar geboorteland teruggekeerd. “We hadden inderdaad al heel wat meer van Michelbeke verwacht”, vervolgt Spanoghe. “Michelbeke, dat vorig seizoen nog in de Liga speelde, was het seizoen met steile ambities gestart, maar het is eens te meer duidelijk dat een ploeg niet wordt gekocht. Wat dat betreft houdt VDK Gent er een andere mening op na. Bij ons wordt steeds geput uit de ploegen in de Promo-reeksen. Zo zetten drie speelsters de stap van het C-team naar onze ploeg. Akkoord, ook Luna Van Acker werd aangetrokken, maar zij is een jeugdproduct van VDK Gent dat via de Topsportschool en een jaartje Asterix Avo de weg naar de Edugo Arena opnieuw heeft gevonden. Jeugd integreren is een specialiteit van VDK Gent B.”

Stress in moneytime

“Dat we in die omstandigheden niet meteen moeten dromen van een promotieplaats is evident, maar ik ben ervan overtuigd dat we, wanneer we nog wat beter op elkaar ingespeeld geraken, een plaatsje in de bovenste helft kunnen ambiëren. De voorbije weken verloren we jammer genoeg al enkele sets en wedstrijden met klein verschil, maar we zijn aan het groeien. Bovendien moeten we toegeven dat we de voorbije wedstrijden nooit werden overklast. Ons enige nadeel was de stress die in moneytime de kop opstak, waardoor we het niet konden afmaken”, besluit Spanoghe die, als echte VDK-telg, inmiddels aan haar vierde seizoen in Nationale 1 bezig is.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten