Voetbal  3de Provinciale E  KFC Eksaarde

KFC Eksaarde zet opmars in rangschikking verder na derde zege op rij: “Nu moet ook KSK Klinge eraan”

Coach Jean-Marie Van Gysel is tevreden over wat hij ziet van KFC Eksaarde: “De match tegen Meerdonk vormde misschien wel het definitieve keerpunt.” ©  Geert De Rycke

Eksaarde -

Na de zege op SKV Overmere rukte Eksaarde op naar de twaalfde plaats. Coach Jean-Marie Van Gysel (58) verzorgt beroepshalve het mechanische onderhoud bij het chemische bedrijf BASF. Bij KFC Eksaarde kreeg de coach uit De Klinge de trein op de rails met drie zeges op rij.

Wim Redant

Eksaarde opende de competitie met een 3 op 27, maar toch bleef Jean-Marie Van Gysel geloven in zijn groep. Na drie opeenvolgende overwinningen klaarde de voetbalhemel helemaal op. “We wonnen met 1-4 op Svelta Melsele B, waarna we ook de degradatietopper tegen rode lantaarn Meerdonk met 4-0 wonnen. Met de zege op Overmere deden we een uitstekende zaak. We incasseerden in de twaalf eerste wedstrijden slechts zestien goals. We hielden helaas zelden de nul en verloren vaak met het kleinste verschil. Dat veranderde nu met twee clean sheets op rij. We scoorden ontzettend moeilijk, maar ook daar zorgden we voor de kentering met negen goals in de jongste drie matchen. Tegen Meerdonk tankten we vertrouwen met vier goals, terwijl Ewout Picavet en Jules Snauwaert dan ook nog eens loepzuivere kansen verzuimden. Zowel het bestuur als de fans was in de wolken na een match die misschien wel het definitieve keerpunt betekende. Onze defensie oogde de jongste wedstrijden stabiel en het middenveld raakte beter op elkaar ingespeeld. We groeiden ook als ploeg naar onze beste vorm.”

Van Gysel verloor tijdens het tussenseizoen enkele belangrijke spelers. “Steven Hillaert besloot op zijn dertigste al te kappen met voetbaln wat een streep door de rekening betekende. Ook onze doelman Daan Heuvens stopte ermee, waardoor Giliam Weyers een rang opschoof. Bjorn De Rechter forceerde dan weer een transfer naar tweedeprovincialer Dynamo Beervelde. Ook daar zochten we een oplossing in eigen huis met Jules Snauwaert, die vorig seizoen nog bij de reserven speelde, maar nu een vaste stek kreeg.”

Vader tegen zoon

Na een vrij interlandweekend wacht met de komst van KSK Klinge meteen een nieuwe degradatietopper met bovendien extra pigment. “Ik ben geboren en getogen in De Klinge. Mijn zoon Gianni fungeert als centrale middenvelder bij De Klinge en draaide ons de voorbije confrontaties al vaker een loer met beslissende goals. Ik weet best dat Gianni ons ook nu maar wat al te graag de duivel wil aan doen. Ik zal dus een plan moeten uitdokteren om onze reddingscampagne verder te zetten. Eén keer liet ik het initiatief aan de groep, maar dat draaide tegen HO Kalken op een sisser uit. Tegen Melsele B koos ik voor een andere aanpak en die sloeg aan. Maarten Laureys is pas 28, maar daarmee wel de leider van de defensie in een jonge ploeg.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten