Voetbal 4de provinciale E SKN Sint-Niklaas

Dries Belon en SKN Sint-Niklaas B pakken eindelijk nog eens een punt: “Ondanks puntenwinst toch gemengde gevoelens”

Een beeld tussen uit de match van VK Tielrode - SKN Sint-Niklaas B van eerder dit seizoen, Sint-Niklaas B (in het wit) won de match met 3-4. ©  Erik Westerlinck

Sint-Niklaas -

SKN Sint-Niklaas B snoepte zaterdag FC Daknam twee punten af. Een opsteker van formaat voor het B-team uit de Meesterstraat , dat de voorbije vier weken telkens met lege handen achterbleef.

Dirk Van Bruysel

“Toch kijk ik met gemengde gevoelens terug op de wedstrijd”, opent Dries Belon. “Na een gelijkopgaande eerste helft moest ik bij de rust noodgedwongen enkele jongens wisselen. Benjouhra en Heyninck kwamen net uit blessure en hadden van de medische staf geen toestemming om een hele wedstrijd te spelen. Ze waren niet de enigen bij ons. Kort na de rust klom Daknam op voorsprong maar halfweg de tweede helft bracht Dennis Vermorgen ons met wee doelpunten op voorsprong. Nadien hielden we goed stand tot in de slotminuten. Plots scoorde Jarne Van den Bossche voor Daknam de gelijkmaker. Jammer want dat is zuur. Wat er dan fout liep? Even een onoplettendheid. Een leermoment voor de jonge gasten. Spijtig want dit seizoen hebben we al te veel van deze leermomenten gekend. Neen, niet dat we een echt jonge ploeg hebben, maar wanneer er uit onze smalle kern jongens uitvallen dan wordt de groep aangevuld door jongens uit de beloften. Wanneer je weet dat de A-ploeg hoofdzakelijk uit tieners bestaat, dan weet je wel dat de beloften allemaal amper zestien jaar oud zijn. Die jongens zijn technisch zeer sterk, maar hebben nog geen ervaring met voetballen om de punten. Dat kost ons punten natuurlijk.”

Leerproces

“We zitten in een leerproces en ik moet zeggen dat het de goede kant uitgaat”, zegt Dries Belon. “Het doel voor het seizoen was een plaatsje in de linkerkolom en dat hebben we nog steeds binnen handbereik. Meer zelfs, wanneer ik het eerste competitieluik even nader bekijk dan stel ik vast dat Blauw-Wit Temse en HRS Haasdonk B, onze tegenstander van komende zaterdag, er met kop en schouders bovenuit steken, maar dat er daarachter een middenmoot is waar iedereen tegen iedereen kan winnen. Ploegen zoals Sombeke, Hoogeinde, FC Sint-Niklaas en Daknam zijn ploegen waarmee we best kunnen wedijveren. Aan de eindronde denken we bewust niet want daarvoor is onze kern iets te smal. Enkele van onze zomerversterkingen zijn immers langdurig geblesseerd of op Erasmus. Zij zullen er voor Nieuwjaar nog niet bijzijn.”

Hoewel het de voorbije weken rommelde in de Meesterstraat lijkt Dries Belon daar weinig hinder van te ondervinden. “Wij staan volledig los van de A-ploeg. De enige band die er min of meer is, is de samenwerking met de beloften, maar verder hebben wij geen sportieve banden met elkaar.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten