Nieuw spoor in bizarre moord op dubbelgangster nadat Duitse rapster spraakbericht deelt

Moordverdachte Shahraban K. (links) en het echte slachtoffer, een 23-jarige Algerijnse vrouw. 

Er is een nieuw spoor in de zeer bizarre moord op een 23-jarige Duitse vrouw. Zij werd vermoedelijk in de val gelokt door iemand die sprekend op haar lijkt, zodat die laatste kon doen uitschijnen dat ze dood was en kon vluchten voor haar familie. De verdachte wilde een populaire Duitse rapper gebruiken om het slachtoffer in de val te lokken, maar dat mislukte. Maar dat ze de poging wel degelijk heeft ondernomen, blijkt nu wel uit een gedeeld geluidsfragment.

gjs

De wel erg bizarre moordzaak blijft de gemoederen beroeren in Duitsland. Op 16 augustus van dit jaar werd het lichaam van een jonge vrouw aangetroffen in een auto in de buurt van Ingolstadt, in deelstaat Beieren. Om het leven gebracht met tientallen messteken.

Alles leek erop te wijzen dat het om de 23-jarige schoonheidsspecialiste Shahraban K. ging, die toen vermist was. Daar waren zelfs haar ouders van overtuigd. Het slachtoffer leek namelijk heel erg op K. en lag bovendien in haar auto. Tot speurders diezelfde dag nog K. zagen zitten in een pizzeria en haar konden arresteren. Onderzoek onderstreepte dat het slachtoffer iemand helemaal anders was: de 23-jarige Algerijnse Khadidja M.

In de val gelokt

Meerdere Duitse media meldden de voorbije weken en maanden dat de politie aanwijzingen heeft dat het slachtoffer in de val gelokt werd door K., om haar eigen dood in scène te zetten en zo te kunnen ontsnappen aan de man aan wie ze zou worden uitgehuwelijkt. Ze deed dat onder meer door het slachtoffer te doen geloven dat ze zou mogen meespelen in een videoclip van rapper Lunee. K. en een 23-jarige Kosovaar – Sheqir K. – wilden M. daar om het leven brengen, zo wordt vermoed.

Het is die 20-jarige populaire rapper die nu een nieuw licht op de zaak werpt. Zij deelde net een geluidsfragment van het slachtoffer, dat zich een week voor de feiten ongerust toont over wat stond te gebeuren. “Zijn die opnames van de videoclip echt? Ik hoop dat je antwoordt, want ik ben heel onzeker. Een vrouw schreef me over een videoclip van jou. Het zou echt cool zijn als je me laat weten of dit echt is of vals.” Lunee antwoordde dat het niet klopte.

Helaas viel ze bij een latere list wel ten prooi aan haar moordenaars. “Een week later geloofde ze een persoon met slechte bedoelingen wél”, aldus Lunee. Vermoedelijk dacht ze af te spreken met K., in het kader van een job als model, en was het eigenlijk Sheqir K. die haar opwachtte en doodde.

Waarschuwing

Lunee deelt op Instagram ook nog een aangrijpend statement. “Mijn gedachten gaan naar de familie. Wees voorzichtig met welk soort mensen je op sociale media antwoordt. Er zijn echt zieke en smerige mensen. Hoe geloofwaardig iemand ook lijkt, het kan altijd iemand helemaal anders blijken te zijn die iemand nadoet. Dat gebeurt zo vaak bij jonge mensen. Pas toch op.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten