Dode en twaalf vermisten na modderstroom op Italiaans vakantie-eiland, ook gezin met baby nog spoorloos

Aardverschuiving in zuiden van Italië eist acht levens, nog zeker dertien vermisten. © Het Nieuwsblad

Op het Italiaanse eiland Ischia verlopen de reddingsacties erg moeizaam, na de aardverschuiving. Het blijft er maar regenen en ook de felle wind houdt aan. Door de modder zouden zeker 30 gezinnen vastzitten in hun woning, zonder water of elektriciteit. Reddingswerkers zijn op nog zoek naar een dozijn vermisten. De brandweer kon twee mensen uit een auto redden, die tot in zee was meegesleurd. Eerder werd er ook al een dodelijk slachtoffer gevonden, een vrouw.

wver, gjs

In de vroege uren trof een modderstroom het stadje Casamicciola Terme, in het noorden van het eiland. Zeker één huis werd onder de modder bedolven en de stroom sleurde auto’s mee naar de zee, zo meldden Italiaanse media en de hulpdiensten.

Het lichaam van de vrouw werd door de hulpdiensten teruggevonden, zei de prefect van Napels, Claudio Palomba, op een persconferentie. Van een dozijn vermisten was er zaterdagnamiddag volgens Palomba nog geen nieuws. Bij de vermisten is onder meer een gezin met een pasgeboren kindje.

De zoekoperaties worden bemoeilijkt door de aanhoudende regen en felle wind. Daardoor liep de aanvoer van versterking met de ferry vanaf het continent ook vertraging op.

Casamicciola Terme is een badplaats met in de winter 8.000 inwoners. De brandweer meldde dat bij de aardverschuiving twee mensen uit een auto werden gered die tot in zee was meegesleurd. Zeker 30 gezinnen zitten door de modder vast in hun woning, zonder water of elektriciteit, meldde het persbureau ANSA. Premier Giorgia Meloni zei dat ze de toestand opvolgde.

De lokale autoriteiten hebben de bewoners opgeroepen thuis te blijven, om de reddingswerkzaamheden niet te bemoeilijken.

In het kuuroord van ruim 8.000 inwoners was er in 2017 een aardbeving die twee doden maakte.

©  EPA-EFE

©  EPA-EFE

©  EPA-EFE

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten