1.200 borrelliefhebbers vieren 40ste verjaardag van het Jenevermuseum

Het jarige museum deelde zelf cadeautjes uit, zoals een golden ticket met levenslange toegang.  ©  Serge Minten

In de Hasseltse Witte Nonnenstraat is de hele zaterdag feest gevierd voor de 40ste verjaardag van het Jenevermuseum.

Dirk Jacobs

Het jarige museum deelde zelf cadeautjes uit zoals 40 liter jenever en levenslang toegang tot het museum of de speciaal gestookte verjaardagsjenever van meester-stoker Steven Reekmans. Voor elke feestvierder was er uiteraard ook verjaardagstaart en een lekkere borrel. Het ‘gemengde mannenkoor’ Het Volgende Punt bracht een uniek verjaardagslied op de tonen van ‘Lang zal ze leven...’ maar dan met een aangepaste tekst ‘Lang zal jenever...’. Simpel maar bijzonder enthousiast meegezongen.

Het verjaardagsfeestje werd tot in de puntjes uitgewerkt door communicatiestudenten van Hogeschool PXL.

“Ik krijg hier kippenvel van”, glunderde museumdirecteur Davy Jacobs. “Vier feestjes met telkens 300 gasten, die in geen tijd volgeboekt geraakten. Zoveel mensen die ons graag zien. Indrukwekkend gewoon.”

Taart en borrels voor iedereen.  ©  Serge Minten

In die 40 jaar kreeg het Jenevermuseum al meer dan anderhalf miljoen bezoekers over de vloer. “Ronduit impressionant”, zegde burgemeester Steven Vandeput (N-VA) die in de feestvreugde deelde. “Het ultieme bewijs dat dit museum springlevend is. Gelukkig hebben enkele jeneverliefhebbers in 1991 hier titanenwerk verricht.”

Aangeboden door onze partners