School in Ninove krijgt nieuwe leidinggevende, leerkrachten blijven in dienst na wangedrag

©  BELGA

Scholengroep Dender stelt een nieuwe leidinggevende aan in de school in Ninove die in opspraak is gekomen. Het gaat om een soort crisismanager die beschikt “over het juiste mandaat om de school de komende weken te ondersteunen”. De lessen zullen maandag doorgaan, laat de scholengroep nog weten. De leerkrachten die in opspraak kwamen, blijven voorlopig in dienst, nadat één leerkracht al eerder werd geschorst. Dat is zaterdag beslist na overleg met de directie. Er loopt intussen ook een gerechtelijk onderzoek.

wverBron: Belga

Het parket zal leerkrachten en leerlingen ondervragen na getuigenissen over leerkrachten die kinderen met autisme zouden uitlachen en vernederen. De onderwijsinspectie gaf ook al aan de school te zullen bezoeken. De resultaten van dat onderzoek worden dinsdag toegelicht tijdens een Raad van Bestuur van de scholengroep. Daar wordt ook beslist over het lot van de huidige directie.

Scholengroep 19 Dender geeft zaterdag, na een intern beraad, aan dat het de situatie “overneemt” om ervoor te zorgen “dat de rust kan terugkeren op GO! Middenschool Ninove”. Er komt dus een nieuwe leidinggevende om de start naar verbetering in te zetten, communiceert het GO! “Als scholengroep verlenen wij onze volledige medewerking aan het onderzoek dat gestart werd door de politie”, klinkt het nog.

LEES OOK. Ouders na nieuws over leraars die leerlingen vernederen, uitlachen en zelfs vastbinden: “Bijna in mijn koffie verslikt”

Er komt ook een meldpunt voor leerlingen en ouders die nog vragen hebben, waarop die vragen en bezorgdheden kunnen doorgegeven.

Aangeboden door onze partners