Veldrijden CAPS Urban Cross in Kortrijk

Eli Iserbyt botst in Kortrijk in beklijvend duel voor tweede stek op Lars van der Haar: “Ik bleef vechten ondanks de pijn”

Tom Pidcock ontbond al snel zijn duivels in Kortrijk, maar achter de wereldkampioen vochten Eli Iserbyt en Lars van der Haar een verbeten duel uit. © Belga

Kortrijk -

Eli Iserbyt sleepte de derde plaats uit de brand in de CAPS Urban Cross in Kortrijk. “Hoewel ik finaal moest buigen voor Lars van der Haar, was het een goede dag voor mij. Ik ben tevreden dat ik bijna opnieuw kon meedoen in de spits van het gebeuren.”

Michel Vanden Heede

Eli Iserbyt nam de beste start, maar het duurde niet lang vooraleer wereldkampioen Tom Pidcock zijn duivels ontbond in deze tweede manche van de X2O Badkamers Trofee. Achter de Brit ontspon zich wel een bijzonder pittige strijd voor de podiumplaatsen. “De beste won”, gaf Iserbyt toe. “Pidcock reed in de beginfase te snel, maar ik bleef ondanks de pijn vechten voor het podium. Al fietsend had ik niet al te veel last. In de zandbak en op de hoge trap kreeg ik het wel kwaad. Mijn rugprobleem met uitstralingspijn naar mijn linkerbeen is nog niet van de baan. Ik krijg een stevige behandeling en doe versterkingsoefeningen.”

Iserbyt hield aan zijn derde plek de leidersplaats in de X2O Badkamers Trofee over. “Dit doet deugd. Zaak is om in de komende crossen de schade te beperken en op dit elan door te gaan. Na het seizoen moeten we dan op zoek gaan naar de beste oplossing voor mijn fysieke perikelen.”

Michael Vanthourenhout, afgeremd door een lichte verkoudheid, viel naast het podium. Gerben Kuypers, die in de beginfase onderuit ging in een bocht, eindigde als tiende.

Wereldkampioen Joran Wyseure strandde op de derde plaats in de aparte wedstrijd voor beloften. De zege in de Trimetal Rookie Trophy ging naar zijn ploegmaat en Europees kampioen Emiel Verstrynge, die Witse Meeussen afhield in de laatste rechte lijn. Yorben Lauryssen was tiende. Wegrenner Jelle Vermoote kwam als twaalfde over de finish.

Tweede zege van Viktor Vandenberghe

Viktor Vandenberghe was aan het feest bij de junioren. De Vichtenaar van Bert Containers-Doltcini, die ook al mocht juichen in de Exact Cross in Beringen, maakte het verschil in de slotronde. Zijn kompaan Wies Nuyens speelde het ploegenspel perfect en strandde op twaalf tellen. De Nederlander Guus van den Eijnden mocht mee op het podium. Op iets meer dan een minuut werd Robbe Marchand zesde. Tibo Vancompernolle haalde net de top tien. Tars Poelvoorde legde beslag op de dertiende plaats.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten