Deze beelden tonen hoe Poetin zijn greep op zijn bondgenoten steeds meer verliest

Een pijnlijk moment voor de Russische president Vladimir Poetin op een top met zes voormalige Sovjetstaten: de premier van Armenië, traditioneel een bondgenoot van Rusland, nam voor de ogen van de verzamelde wereldpers letterlijk afstand van Poetin.

wverBron: The Guardian

De beelden werden gemaakt tijdens een fotomoment met de leiders van de CSTO, een militair bondgenootschap van Rusland en vijf andere landen in de voormalige Sovjet-Unie: Armenië, Kazachstan, Kirgizië, Tadzjikistan en Wit-Rusland.

De zes leiders poseerden woensdag voor fotografen tijdens een bijeenkomst in de Armeense hoofdstad Jerevan, toen de premier van Armenië, Nikol Pasjinian, opvallend afstand nam van Poetin, die links van hem stond. Nadien weigerde Pasjinian ook een gezamenlijke verklaring te ondertekenen, schrijft The Guardian.

Armenië heeft bovendien de Franse president Emmanuel Macron gevraagd om vredesbesprekingen met buurland Azerbeidzjan te leiden. Ook dit wijst er volgens experts op dat de invloed van de Russische president Vladimir Poetin tanende is in de regio, sinds de inval in Oekraïne.

LEES OOK. Door oorlog in Oekraïne nemen ex-Sovjetrepublieken afstand van ‘beschermheer’ Rusland

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten