Pakistaanse ex-premier Khan na moordpoging: “Zal blijven vechten tot de laatste druppel bloed”

©  AP

De vroegere Pakistaanse regeringsleider Imran Khan heeft zaterdag voor tienduizenden van zijn aanhangers verzekerd dat hij “zal blijven vechten tot de laatste druppel bloed”. Het was zijn eerste publieke toespraak sinds hij het slachtoffer werd van een moordpoging begin november.

wverBron: BELGA

De voormalige premier werd door een kogel in het been verwond op een meeting, nadat hij in april van de macht verdreven was door een motie van wantrouwen in het parlement. 

LEES OOK. Pakistaanse ex-premier Khan beschuldigt premier ervan achter aanval op hem te zitten

De bijeenkomst van zaterdag in Rawalpindi, de stad waar het hoofdkwartier van het machtige Pakistaanse leger gevestigd is en die grenst aan de hoofdstad Islamabad, was het hoogtepunt van een “lange mars” georganiseerd door de partij van Khan, de PTI. Het doel was druk te zetten op de regering om vervroegde parlementsverkiezingen uit te schrijven. 

©  REUTERS

“Ik heb de dood van dichtbij gezien”, sprak Imran Khan (70) achter kogelvrij glas tot de massa. Hij liep mankend met een rollator en was omringd door een hoop lijfwachten. “Ik maak me meer zorgen over de vrijheid van Pakistan dan over mijn leven”, aldus Khan. “Ik zal voor dit land vechten tot mijn laatste druppel bloed.”  

©  AFP

Imran Khan gaf zijn toespraak op honderden meters van de 25.000 à 30.000 aanwezigen, die met prikkeldraad en door een politiekordon van hem gescheiden waren.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten