Voetbal 3de afdeling VV B Kampenhout-Beringen 3-1

Invaller Maxim Put bezorgt Kampenhout in dolle slotfase zege tegen Beringen: “Na mindere weken had ik mentaal even rust nodig”

Noa Janssens (links) probeert zich een weg te banen langs Beringen-speler Daniele Montagnino. ©  Kms

Na twee nederlagen op rij kon Sporting Kampenhout weer aanknopen met de overwinning. Tegen Beringen leek het zaterdag voor eigen volk lange tijd op weg naar een gelijkspel, tot invaller Maxim Put en spits Brian Roekens vlak voor tijd toch nog twee keer toesloegen. Door de 3-1-zege doet Kampenhout een erg goede zaak onderin.

Stefan Van De Weyer

Na de 4-2-nederlaag op ASV Geel moest Sporting zich herpakken voor eigen publiek. Na een corner kwam de thuisploeg evenwel toch weer op achterstand. Het duurde tot vijf minuten na de rust vooraleer Brusk Er de gelijkmaker tegen de touwen kon trappen. In het absolute slot zorgden Put en Roekens dan toch nog voor de winst. “In samenspraak met de trainer ben ik op de bank begonnen”, zegt Put. “Ik voelde me de voorbije weken minder goed in mijn vel en had even rust nodig op mentaal vlak. Een halfuur invallen, dat was op dit moment perfect. Vlak voor tijd kreeg ik een moeilijke hoge bal, maar ik kon hem toch nog controleren. Ik legde hem goed, ging twee tegenstanders voorbij en trapte zo hard mogelijk naar de verste hoek. De timing van het doelpunt kon niet beter vallen. Met daarna ook nog de 3-1 was het feestje helemaal compleet. Ik vond het trouwens weleens leuk om op zaterdagavond te spelen in plaats van op zondagnamiddag (ten gevolge van de WK-match van de Rode Duivels op zondag, red.). Het zorgde toch voor een andere sfeer.”

Schwung

Brusk Er zorgde vlak na de pauze dus voor de gelijkmaker. “We hadden voor rust veel balbezit, maar geen grote kansen”, zegt de aanvallende middenvelder. “We speelden goed, maar slikken dan die goal in de eerste zone. Ik had die bal altijd moeten wegkoppen. In de tweede helft hebben we wat bijgestuurd, want we wisten dat we deze ploeg absoluut konden pakken. Beringen speculeerde na de rust zuiver op de counter en heeft geen echte grote kansen meer gehad. Maar uiteindelijk hebben we de zege wel te danken aan iemand als Maxim Put. Zijn inbreng bracht schwung en die 2-1 was gewoon van grote klasse.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten