Voetbal 3de afdeling VV A Eendracht Wervik - SK Roeselare-Daisel

SK Roeselare-Daisel doet gouden zaak voor het behoud: “Ik heb toch gezegd dat het goed ging komen”

Tim Van Den Bogaerde en bezoeker Sam Vanhuyse (rechts) moeten de voet hoog heffen voor de bal onder controle te krijgen. ©  Bart Vandenbroucke

Wervik -

In de streekderby tussen Eendracht Wervik en SK Roeselare-Daisel deden de bezoekers met een 1-3-zege een uitstekende zaak in het klassement. Ze slaan een kloof van acht punten met Wervik, dat daarentegen de concurrenten verder ziet uitlopen.

Geoffrey Vandenbulcke

Wat is er toch met Wervik aan de hand? In het verleden moesten de ploegen die op bezoek kwamen van goeden huize zijn om iets te sprokkelen op het sportcentrum Virovios. Ondertussen is de competitie dertien speeldagen ver en wacht Eendracht nog steeds op zijn eerste thuiszege. Roeselare-Daisel daarentegen is met zeven op negen aan een goede reeks bezig.

De fusieploeg zette al vroeg de wedstrijd naar zijn hand. Na amper negen minuten kopte Robbe Bakelandt na hoekschop de bezoekers op voorsprong. Halfweg de eerste helft verdubbelde de 20-jarige Sam Vanhuyse de score. Wervik kon daar aanvallend weinig tegenover stellen. Pas na de rust drukte de thuisploeg Roeselare-Daisel op eigen helft terug. Ondanks het Wervikse overwicht, leverde dat nauwelijks kansen op. Het was integendeel de amper 17-jarige bezoeker Tristan Prinsier die zijn ploeg met een derde doelpunt op rozen zette. De owngoal van Baptiste Schmisser viel te laat om nog voor spanning te zorgen.

Bezoekende T1 Kurt Vercamp lachte na de gewonnen match en de gouden drie punten in zijn vuistje. “Ik heb het toch gezegd dat we moesten rustig blijven en dat het goed ging komen”, genoot Vercamp met volle teugen. “We zijn er nog niet, maar het werk is toch al voor de helft gedaan. Als we zo verder blijven spelen, zullen we ons geen zorgen moeten maken. Ik ben vooral blij dat de eigen jongeren zich blijven doorzetten.”

Vuist maken

Bij Wervik was de verslagenheid groot. “Wat wil je dat ik zeg”, probeert kapitein Jens Pante er rustig bij te blijven. “Voor de zoveelste keer dit seizoen kunnen we onze eigen supporters niet op een overwinning trakteren. Het klopt dat we te gemakkelijk goals slikken, maar we moeten niemand met de vinger wijzen en moeten het als ploeg oplossen. De situatie is nog niet hopeloos, maar het wordt tijd dat we met zijn allen een vuist maken. Zeker volgende speeldag thuis tegen concurrent KVE Drongen hebben we geen excuus meer. Alleen winnen is goed genoeg. Ik blijf erin geloven dat we voldoende kwaliteit hebben om het behoud te verzekeren. Na onze zege vorige week op Aalter dacht ik dat we gelanceerd waren. Blijkbaar heb ik verkeerd gedacht”, zucht Pante.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten