Voetbal 3de afdeling VV A

REEKSOVERZICHT 3DE AFDELING A. SV Anzegem rukt op naar derde plaats, ook KSC Wielsbeke en SV Rumbeke kunnen opnieuw winnen

Dumoulin is de gevierde man bij SV Rumbeke na zijn treffer tegen Wolvertem Merchtem. ©  Koen Merens

Uitgezonderd Eendracht Wervik, dat op eigen veld met 1-3 verloor van streekgenoot Roeselare-Daisel, hebben onze West-Vlamingen het uitstekend gedaan. SV Anzegem ging met de kleinste cijfers winnen op het veld van Wolvertem Merchtem, KSC Wielsbeke haalde het met 3-0 van Jong Lede en ook SV Rumbeke weet nog eens winnen is en pakte op Eppegem drie belangrijke punten.

Geoffrey Vandenbulcke

SV Anzegem blijft het goed doen, het had aan één doelpunt van Maxime Cottignie genoeg om op Wolvertem Merchtem met de volle buit te gaan lopen. “Een doelpunt dat pas in het slotkwartier viel”, merkt Jamie Tuyttens op. “We blijven maar doorgaan op ons elan. Daarom gaan we nog niet gaan dromen. Momenteel hebben we de wind in de rug, maar in voetbal kan het snel keren. In ieder geval, het is veel leuker bovenaan mee te draaien dan zoals vorig seizoen onderaan tegen de bierkaai te moeten vechten.”

KSC Wielsbeke heeft na drie nederlagen zich net op tijd herpakt met een 3-0-zege tegen Jong Lede. Zonder Jari Dejaeghere werden de doelpunten gescoord door Niolas Steenlant, Jarne Wullaert en Jonathan Verstraete. “Zonder onze geschorste spits Jari Dejaegere kozen we aanvankelijk voor een voorzichtige aanpak”, vertelt Thomas Coopman. “Naarmate de wedstrijd vorderde namen we het initiatief in handen en kwamen nog voor de rust 2-0 voor. Toen we na een kwartier in de tweede helft de 3-0 scoorden, waren de drie punten binnen. Meteen staan we opnieuw veilig onder de mensen.”

Na negen wedstrijden zonder zege, heeft SV Rumbeke dan toch nog eens de zoete smaak van een overwinning mogen proeven. Het ging met 1-2 winnen op Eppegem. “De zege kwam er niet zonder slag of stoot”, beweert Robinson Woodruff. “We hebben er hard moeten voor knokken. Het was ook van moeten. Met deze verdiende overwinning slaan we een kleine kloof. Met een doelpunt van Michiel Tyvaert en een omgezette strafschop van Colin Dumoulin leidden we vroeg in de tweede met 0-2 en hadden we de wedstrijd volledig onder controle. Wij betaalden in het slot nog bibbergeld toen de thuisploeg de aansluitingstreffer scoorde. We hielden stand en konden nog eens genieten van een deugddoende zege.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten