Voetbal 2de Provinciale A Winkel Sport B - SK Geluwe 1-1

Jordy Janssens en Winkel Sport B zien in het slot twee belangrijke punten door de neus geboord tegen SK Geluwe: “Als we zo blijven spelen, komt het zeker goed”

Kapitein en doelpuntenmaker Emiel Debusseré (Winkel Sport B) dribbelt voorbij Valentin Rodriguez Da Silva (SK Geluwe). ©  VDB

SINT-ELOOIS-WINKEL -

De degradatiekraker tussen Winkel Sport B en SK Geluwe eindigde onbeslist op een 1-1-gelijkspel. Een resultaat waar geen van beide ploegen echt iets mee opschiet. Niemand was dan ook gelukkig na afloop. Winkel niet omdat het in het slot door een (onterechte ?) strafschop een zege in rook zag opgaan, Geluwe niet omdat het van tien thuisspelers niet kon winnen.

Geoffrey Vandenbulcke

De wedstrijd was amper tien minuten aan de gang toen thuisspeler Marlon Vanbesien na een rode kaart al vroeg mocht gaan douchen. Waarom de 23-jarige Vanbesien werd uitgesloten, was voor niemand duidelijk. “Ik vraag het me ook nog steeds af. Nadat de ref een fout in mijn voordeel floot, vond de lijnrechter het nodig om tussen te komen. Hij beweerde dat ik mij aan een natrap had bezondigd. Die man zijn fantasie moet volledig op hol zijn geslagen geweest”, foeterde Marlon Vanbesien.

Winkel moest met tien verder, maar dat was nauwelijks aan het spel te zien. De thuisploeg nam het meeste hooi op zijn vork en liet net voor het uur, op strafschop, de kans op een 1-0-voorsprong liggen. Uitstel was geen afstel. Enkele minuten later mikte thuiskapitein Emile Debusseré raak.

“Als er één ploeg de zege verdiende, dan wij toch”, vloekte Jordy Janssens die de strafschop naast mikte. “Jammer, maar ik heb mijn verantwoordelijkheid genomen. Die strafschop voor Geluwe op het einde was gewoon een lachertje. Simon (Grymonprez, red.) hield zijn handen voor zijn borst, maar maakte geen enkele beweging naar de bal. Op die manier zagen we twee belangrijke punten aan onze neus voorbijgaan. Maar we zijn aan het groeien. Als we zo blijven spelen, komt het heel zeker goed. Of er een groot verschil is tussen derde en tweede provinciale? Daar moet je niet aan twijfelen. Alles gaat zoveel sneller. Je kan het je ook niet veroorloven om met de kansen te morsen, want zoveel krijg je er niet meer.”

Hoewel Geluwe, waarbij Kenneth Neve de strafschop omzette, in het slot alsnog een onverhoopt gelijkspel uit de brand sleepte, dropen de bezoekers met een lang gezicht het veld af. “Daarmee kunnen we niet tevreden zijn”, foeterde de 21-jarige Arno Boussy. “Zeker omdat we bijna een ganse wedstrijd numeriek in de meerderheid waren. We hebben enkele kansen gehad, maar konden die niet verzilveren. Gelukkig konden we in het slot de nederlaag nog vermijden. We pakten een punt, maar daarvoor waren we niet naar Winkel gekomen. Met een gelijkspel schieten we ook niets op. We moeten dringend weg uit de gevarenzone en dat kan alleen door te winnen. In het ander geval wordt het nog een lastig seizoen.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten