Voetbal 2de Provinciale B Dosko Beveren - VC Ardooie 0-1

Pieter-Jan Ghyselen leidt VC Ardooie met kleinste verschil voorbij Dosko Beveren: “Het enige doel blijft om vlot mee te draaien bovenin”

Sven Lugghe (Dosko Beveren) probeert Lucas Cortvriendt (VC Ardooie) te passeren. ©  VDB / Bart Vandenbroucke

BEVEREN/ROESELARE/ARDOOIE -

Another one bites the dust. Ook Dosko Beveren beet in het stof tegen VC Ardooie, dat bovenin zijn voorsprong gaaf houdt na de 0-1-zege. De achtervolgers deden hun uiterste best maar Ardooie, dat volgend weekend Club Roeselare ontvangt, wil van geen wijken weten.

Benny Lingier

Normaal is Jordy Vandewalle aanvoerder van Dosko, maar na een schorsing annex wat lichte blessures startte hij op de bank. “Ik moet mijn ritme terugvinden en voorlopig lukt dat niet”, vertelde Vandewalle. “Ardooie vond ik totaal niet overtuigend, maar onze kapitein Yentl Tanghe liep iets na het halfuur tegen rechtstreeks rood aan na een akkefietje. Een vol uur vochten we met z’n tienen verder. De leider was misschien de betere ploeg, maar nooit overpowerden ze ons. Tussenin bleef het blanco tot een vrije trap in minuut 58 na een paar keer aandringen finaal tegen de touwen ging, 0-1. Wij knutselden een paar kansen in elkaar, terwijl VC geen enkele keer meer dreigde met uitgespeelde kansen maar wel nog een keertje de lat trof. Tja, met zo’n zuinige 0-1 steven je af op de titel, zeker? Tielt, dat blijkbaar een nieuwe ziel vond, wordt onze volgende rivaal in een uitmatch. Winnen wordt een must als we uit de gevarenzone willen blijven. Hopelijk sta ik aan de aftrap, maar dat is de keuze van coach Tim Langeraet. Sowieso laat ik mijn kopje niet hangen”, maakte Vandewalle zich sterk.

“Wat kan ik hieraan toevoegen ?”, grijnsde de Ardooise T1 Pieter-Jan Ghyselen. “Onze sterke reeks kent voorlopig geen limiet, onze resultaten overtreffen de stoutste verwachting. Vorig seizoen maakten we de andere kant van de medaille mee, daarom moeten we keihard van dit succes genieten. Supervoetbal leverden we niet. Opvallend is wel dat onze tegenstanders hoe langer hoe meer wijken en respectvol achteruit deinzen. Dat is een nieuw gegeven voor ons, zo veel reserve zijn wij niet gewoon. Deze invalshoek, waarbij we zelf onze stempel moeten drukken en de balcirculatie moeten opvoeren, behoorde nooit tot onze denkwereld. Toen Verlinde de 0-1 scoorde, metselden we de boel niet dicht. Het probleem voor Dosko was dat ze zich met tien man nog harder op één punt fixeerden. Bredene won met 0-5 en Male met 6-2, maar dat interesseert me nauwelijks. Het enige doel blijft om vlot mee te draaien bovenin en we zien wel waar het spaak loopt. Iedereen beseft dat een 0-1-eindscore fragiel is en dat het op een bepaald ogenblik helemaal kan ombuigen. Voor een nieuwe derby ontvangen we straks Club Roeselare en met dezelfde geestdrift zetten we er de beuk in”, besloot de Ardooise T1.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten