Jong meisje is tweede dodelijk slachtoffer van modderstromen in Italië

©  REUTERS

Reddingswerkers hebben op het Italiaanse eiland Ischia het lichaam aangetroffen van een jong meisje van 5 of 6 jaar. Dat bevestigt de prefectuur in Napels zondag. Zaterdag werd al het lichaam van een 31-jarige vrouw aangetroffen. Tien mensen zijn nog vermist.

gjsBron: BELGA

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd het eiland in de Middellandse Zee getroffen door een storm en zware regenval. Vooral de kustplaatsjes Casamicciol Terme en Lacco Ameno werden zwaar getroffen. Meerdere mensen raakten gewond bij de aardverschuiving. Bijna 170 mensen moesten hun huizen verlaten, sommigen met de hulp van de autoriteiten. Nog meer dan tien mensen zijn vermist.

Er zijn al zeker twee dodelijke slachtoffers te betreuren. Eerst werd het lichaam van de 31-jarige Eleonora Sirabella gevonden. Haar huis was vernield door de modderstroom en haar lichaam werd honderden meters meegesleurd. Nu is er ook een tweede dodelijke slachtoffer.

LEES OOK. Eleonora (31) overleefde modderstroom in Italië niet, echtgenoot vermist: beelden tonen hoe auto’s en bussen meegesleurd worden

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten