Voetbal 3de afdeling VV 

Tempo Overijse houdt punten thuis na sterke tweede helft, Diest verrassend onderuit

Met twee doelpunten leidde Ignazio Cocchiere Tempo Overijse naar een 4-2-zege tegen Hamme. ©  Vel

Geen geweldig weekend voor de Vlaams-Brabantse clubs in derde afdeling. Naast de zege van Kampenhout in de B-reeks kon alleen leider Tempo Overijse bevestigen in de A-reeks met een thuiszege. KFC Diest verraste in negatieve zin door thuis te verliezen van laagvlieger Pelt.

Stefan Van De Weyer

Tempo Overijse kon de punten thuishouden, maar van een leien dak liep dat niet tegen topvijfploeg VW Hamme. De rood-witten stonden een uur lang in het krijt tegen de Waaslanders, pas in het laatste half uur ontbond de ploeg uit de Druivenstreek zijn duivels met goals van Cocchiere (2), De Doncker en Dehond. Door de 4-2-zege blijft Temp op kop staan met 30 op 39. Middenmoter KHO Wolvertem-Merchtem verging het minder goed. Het verloor op eigen veld met het kleinste verschil van Anzegem, het doelpunt van de West-Vlamingen viel een klein kwartier voor tijd.

In de B-reeks verloor KFC Diest in De Warande verrassend met 0-1 tegen staartploeg Esperanza Pelt. Iets meer dan een kwartier voor tijd slikte zwart-wit het enige doelpunt van de match, waardoor het op een elfde plaats achterblijft met 13 op 39. Wijgmaal ten slotte ging met 2-0 ten onder op Sint-Lenaarts. Al na een halfuur stond de eindscore op het bord. Olympia kreeg nog genoeg mogelijkheden om tegen te scoren, maar tot een aansluitingstreffer kwam het niet. Op twee stilstaande fases waren de bezoekers niet bij de les. De blauw-witten staan zo voorlopig tiende met 14 op 39.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten