Voetbal Tweede Afdeling VV A KSC Lokeren-Temse - KVK Westhoek: 3-1

Lokeren-Temse zet KVK Westhoek opzij en is zo al elf wedstrijden ongeslagen

Vreugde bij Gil Van Moerzeke, Gianni Deneve en Simon Vermeiren nadat Deneve de 2-0 heeft omgezet vanop de stip. ©  Geert De Rycke

Lokeren -

Swingend is het (nog) niet en de efficiëntie kan ook nog steeds een pak beter. Maar desalniettemin pakten de tricolores ook tegen Westhoek de drie punten. De Waaslanders zijn nu al elf wedstrijden ongeslagen en rukken verder op.

Ivan Elegeert

Door het verlies van Petegem en het gelijkspel van Jong Cercle staat Lokeren-Temse nu alleen op de tweede plaats, nog altijd op vijf punten van het voorlopig ongenaakbare Eendracht Aalst dat tegen voormalig kampioen Petegem zelfs geen halve steek liet vallen.

De thuisploeg zonder Janssen en met Elewaut in de basis probeerde met een blitzstart meteen het verschil te maken. Dat leverde snel resultaat op. Een hoekschop van Boujouh werd door de West-Vlaamse verdediging niet weggewerkt zodat Boulaouali, die in de tweede zone helemaal alleen stond, makkelijk kon scoren. Meteen daarop kopte Vermeiren een voorzet van El Banouhi tegen de deklat en even later werd een nieuwe kopslag van Vermeiren, dit keer op aangeven van Boujouh, in hoekschop verwerkt. Toen halfweg de eerste helft Van Moerzeke door een overenthousiaste doelman Vercruysse onderuit werd gehaald, kon De Neve vanop de stip voor de logische 2-0 zorgen.

Een monsterscore leek dus binnen bereik voor de thuisploeg. Maar in plaats van het gaspedaal ingedrukt te houden, lieten de Waaslanders de teugels los. Zelfs dan lukten de bezoekers er niet in om Merckx te bedreigen. Dat gebeurde pas toen Lokeren-Temse zelf een voetje toe stak: El Banouhi leverde de bal in bij de bezoekende aanvoerder Simoens. Die haalde meteen uit. Merckx redde nog wel, maar De Wilde kopt op slag van rust de 2-1 binnen.

Vermeiren zorgt voor zekerheid

Ook na de rust vertikte Sporting het om er een stressloze avond van te maken. Kopballen van Vermeiren en Van Moerzeke bleken geen probleem voor Vercruysse. Aan de overkant bleef doelman Merckx een hele tweede helft werkloos toekijken. Pas op tien minuten van het einde werd hij nog even bedreigd door een verdienstelijke poging van aanvoerder Simoens. Toen Van Moerzeke op rechts kon doorgaan, kon Vermeiren aan de verste doelpaal dan toch de finale 3-1 inkoppen.

“De drie punten zijn binnen, maar het had allemaal niet zo moeilijk moeten zijn”, concludeert Lokeren-Temse-trainer Hans Cornelis, die Boulaouali (knie) aan de rust moest vervangen.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten