Voetbal  2de provinciale C Sparta Waasmunster 3 - Eendracht Bazel 3

Elk een puntje maar niemand tevreden met gelijkspel tussen Sparta Waasmunster en Eendracht Bazel: “Scheids was de ‘vedette’ van de show”

De Spartanen van Waasmunster hebben flink wat werk aan de winkel ©  Geert De Rycke

Waasmunster -

Het degradatie-treffen tussen Sparta Waasmunster en Eendracht Bazel eindigde op een 3-3 gelijkspel. Een resultaat waar beide ploegen niet tevreden mee waren. Noch Waasmunster, noch Bazel schieten veel op met dat ene puntje.

Dirk Van Bruysel

De wedstrijd was amper tien minuten bezig, als Maki Hussein Yusef Bazel al een 0-2 voorsprong bezorgde.

“We begonnen met goede moed aan de match. De spirit was goed, maar al vroeg in de wedstrijd slikten we een doelpunt van Bart Larchanché”, zegt Christophe Neus. “Ons vertrouwen kreeg nadien een deuk en daarvan profiteerde Bazel om al snel een tweede keer te scoren. Geleidelijk aan konden we ons herpakken en in de tweede helft startten we met een nieuwe mindset. Daardoor konden we al snel op gelijke hoogte komen. Bazel klom alsnog op voorsprong na een zeldzame tegenprik, maar nadien werd het eenrichtingsverkeer. Uiteindelijk lukten we vanop de stip de gelijkmaker.”

“Gezien onze vroege achterstand zouden we tevreden moeten zijn, maar toch voelt het gelijkspel als een nederlaag. Het is een teleurstelling. Tegen een directe concurrent moesten we gewoon winnen.”

Show

“In mijn ogen was de grote ‘vedette’ van de match de scheidsrechter. Ref Eddy Nowicki gaf acht gele kaarten, waarvan vijf voor ons in de slotfase van de match en floot daarenboven strafschop voor een fout die er zelfs geen was. Zelfs zijn assistent fronste de wenkbrauwen en wist te vertellen dat hij het niet begreep”, zucht Filip Strobbe, T1 van Bazel. “Jammer dat de oorspronkelijk aangeduide ref er niet was want daardoor hadden we er een die de clown uithing. In deze fase van de competitie is dat jammer. En dan moet je weten dat hij zijn assistenten opgedragen had om de lijn te doen en zich verder om niks mochten bekommeren. Wraakroepend is dat. Pas op, Het ligt niet aan de scheids dat we onze dubbele voorsprong uit handen hebben gegeven. Neen, daar hebben we onszelf in de voet geschoten. Kort voor de rust had Dante Mariman de 0-3 aan de voet, maar miste. Uiteindelijk slikten we twee vermijdbare doelpunten, maar wanneer Maki Hussein Yusef halfweg de tweede helft plots een actie maakte kon hij de bal panklaar leggen voor Jordy Janssens. Wat er nadien gebeurde grenst aan het ongelofelijke. De show die volgde was schandalig”, besluit Strobbe.

Werk aan de winkel

Kersvers Sparta-trainer Raf Van Overstraeten stond, voor een keer nog achter en niet in de dug-out, alles nauwgezet op te volgen: “Wat ik vandaag geleerd heb? Dat Sparta de eerste tien minuten niet bij de les was. Men begon lang niet scherp genoeg aan de match. Die vroege 0-2 bleef ons nadien achtervolgen. Ik heb ook gezien dat de mentaliteit en de inzet aanwezig waren bij Sparta waardoor men zich opnieuw in de match kon knokken. Maar één tegenprik was voldoende om opnieuw op achterstand te komen.”

“Of we tevreden mogen zijn? Ja en neen”, wikt en weegt de T1. “Gezien de vlugge achterstand zeg ik ja, maar wie de match gezien heeft zegt neen. Hoe dan ook, er is werk aan de winkel. In de zone van de waarheid moet het vertrouwen opgevezen worden. Dat is werk voor de komende trainingen die hopelijk eens winst opleveren zodat het vertrouwen er vanzelf komt.”

“Het wordt de komende maanden hard werken, maar dat wist ik van tevoren. Uit de gesprekken met de voorzitter en de gesprekken met de entourage hield ik toch een goed gevoel over. Trouwens, ook Nicky Gerlo en Rudy De Smet blijven in de Sportieve staf. Zij nemen hun vertrouwde plaats gewoon opnieuw in. Stefan Van Avermaet wordt de trainer van de doelmannen.”

“Ik ken de reeks nog van mijn tijd bij SK Grimbergen. Ik bracht hen van tweede naar eerste provinciale. De voorbije maanden ben ik het voetbal op de voet blijven volgen. Ik heb matchen gezien van derde amateur tot derde provinciale. Ik weet waar ik aan toe ben”, besluit een strijdvaardige Van Overstraeten.

Aangeboden door onze partners