Basketbal  BNXT League Circus Brussels-Okapi Aalst 68-78

Ook twee nieuwkomers kunnen zevende Brusselse nederlaag op rij niet voorkomen

Justin Kohajda kende een degelijk debuut, maar kon Circus Brussels ook niet aan de zege helpen. “Bij Brussels kan ik mijn carrière opnieuw lanceren.”  ©  Kms

Ook de derby tegen Okapi Aalst bracht nog geen sportieve kentering voor Circus Brussels. Na een moeilijke beginfase maakt de thuisploeg dit keer nog wel een vuist, maar een remonte zat er niet meer in. Met Jaylin Airington en Justin Kohajda kon coach Jean-Marc Jaumin wel rekenen op twee nieuwkomers, die meteen hun debuut maakten.

Wim Redant

In de eerste helft leek Brussels nog niet echt wakker. De thuisploeg zag Aalst liefst 25 punten uitlopen. Toch kwamen de Ajuinen in het derde kwart nog in nauwe schoentjes terecht, maar de jonge comboguard Jordan Walker trok Okapi uiteindelijk over de streep met 27 punten in een tijdspanne van 27 punten.

Bij de thuisploeg debuteerde Justin Kohajda uitgerekend tegen een van zijn gewezen clubs. De 2m03 grote center kan ook als vleugelspeler ingezet worden, waar coach Jaumin door tal van blessures niet breed meer zit qua personeelsbezetting. “Vorig seizoen speelde ik bij Luik”, zegt de nieuwkomer. “Ik besloot om mijn contract er niet te verlengen, omdat ik mijn zinnen had gezet op een avontuur in het buitenland. Helaas kon mijn makelaar geen transfer versieren. Toen Brussels me daarop de hand reikte, zijn we er snel uitgeraakt. Conditioneel ben ik in orde, al mis ik nog wel wat matchritme. De komende weken zie ik me vooral evolueren op positie vier, waar de coach me kan inzetten als back-up voor Kevin Tumba. Twee spelers op de positie van power forward zijn buiten strijd, waardoor ik vooral daar zal moeten bijspringen. Bij Brussels kan ik mijn carrière opnieuw lanceren.”

Mentaal zwaar

Louis Hazard juicht de komst van de twee nieuwkomers toe, al konden ook zij een zevende nederlaag op rij dus niet afwenden. “We moeten hen wat tijd gunnen om zich te integreren, ze trainden ook nog maar enkele keren meer. We hadden echt wel versterking nodig, zodat de coach opnieuw kan roteren en we op training opnieuw met vijf tegen vijf kunnen oefenen. Natuurlijk is het ook zo dat zeven nederlagen op rij er wel inhakken. Mentaal is dat best zwaar, maar we moeten hard blijven werken. Tegen Aalst vochten we terug, maar we geraakten er niet over.”

Ook coach Jean-Marc Jaumin trok zich op aan de vertoonde vechtlust. “Je zag dat we nog automatismen misten met de inbreng van de nieuwkomers, maar we zijn wel blijven vechten tot het einde. We moeten verder werken op de positieve punten en maken ons op voor drie cruciale confrontaties met Luik, waarvan twee in de beker.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten