Voetbal 2de provinciale B Keiberg-Baal 1-1

Ian Weckx bezorgt Keiberg puntje tegen Baal: “Eigenlijk hadden we meer verdiend”

Ian Weckx blikt thuis in Scherpenheuvel terug op de match van zijn team SNA Keiberg tegen Baal van zaterdagavond. ©  gmd

Staartploegen SNA Keiberg en FC Baal behaalden zaterdag door een 1-1-gelijkspel een zwaarbevochten puntje in het Scherpenheuvelse. Het was allesbehalve een gesloten strijd, toch vonden ze bij de thuisploeg dat ze meer verdiend hadden.

Stefan Van de Weyer

Aanvallende kracht Ian Weckx scoorde iets voor de rust de 1-1 voor de thuisploeg. “Het was zeker geen mooie wedstrijd. Er was ook te weinig energie aanwezig. Behalve enkele kansen hebben we weinig weggegeven en daaruit scoren ze nog eens. We maken gelijk net voor rust”, reageerde Weckx, die aan zijn vierde competitiejaar bij SNA toe is, tussendoor ging hij een jaartje bij Butsel spelen. Hij is aan zijn eerste competitietreffer van het seizoen toe. “De voorbije seizoenen werd ik steeds als diepe spits gebruikt, deze jaargang moet ik op het middenveld als nummer tien de acties brengen”, verduidelijkte Weckx. “De bal wilde er gewoonweg niet inrollen. In de laatste tien minuten kwamen wij nog enorm offensief voor de dag, maar het mocht niet zijn. Ik vond dat we veel meer verdienden dan die 1-1-eindscore deed vermoeden. Hiermee schieten we onderaan niets of weinig op.”

Veel jonge spelers

Baal-trainer Mathias Vertommen moet roeien met de riemen die hij heeft. “Ik denk dat we ons kunnen vinden in een gelijkspel. De wedstrijd verdiende geen winnaar, maar ook geen verliezer. Wij komen verdiend 1-0 voor na een gretig begin van de wedstrijd. Rond het half uur kwam Keiberg meer in de wedstrijd en konden ze uit een stilstaande fase op hun beurt scoren. Na de rust begonnen wij er terug beter aan en raakten nog eens de paal en de lat. Op het einde zette Keiberg nog een slotoffensief op poten en konden zij ook nog scoren. Het kon alle kanten op. Al bij al kunnen we ons vinden in een gelijkspel. Ondanks de vele blessures moeten we al enkele weken spelen met veel jonge spelers die veel progressie maken en de juiste mentaliteit tonen. Hopelijk gaan de resultaten snel volgen.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten