Voetbal 3de afdeling VV A HO Kalken - Avanti Stekene:1-4

Avanti Stekene zet na de rust HO Kalken opzij: “Hoog tijd om de rug te rechten”

Robbe Selis (Avanti Stekene) wordt op de hielen gezeten door Stijn Cools-Ceuppens. ©  Geert De Rycke

Kalken -

Avanti Stekene pakte zondagvoormiddag drie belangrijke punten bij een gemotiveerd HO Kalken. De thuisploeg domineerde de eerste helft, maar werd na de koffie vier keer koud gepakt.

Ivan Elegeert

HO Kalken startte met de duidelijke wil om een einde te maken aan een reeks van vier wedstrijden zonder winst. Cnockaert kreeg al na goed vijf minuten een open kans, maar hij besloot naast het doel van Van Steelant. Maar toen zijn verdedigers - die in het eerste halfuur niet echt bij de zaak waren - het nog eens lieten afweten, kon De Brabander na een kwartier wel scoren. Nog in het eerste halfuur kopte Baes een vrijschop van Van Der Eedt naast en trapte Buyl nog eens op de Stekense doelman. Dat de bezoekers het niet onder de markt hadden, bleek ook uit de drie gele kaarten die ze voor de rust slikten. Pas kort voor rust konden ze via Verstraeten en Criel even dreigen, maar doelman Baele zat er goed tussen.

Na de koffie veranderde het spelbeeld compleet. Van Buyten dwong doelman Baele al meteen tot een stevige save, maar na een hoekschop van De Rudder kopte aanvoerder Franssens wel de gelijkmaker binnen. Kalken reageerde even via een schot van De Brabander, na balverlies van Klippelaar, maar Van Steelant stond pal. In plaats van 2-1 werd het echter 1-2 toen Criel balverlies in het Kalkense middenveld afstrafte. Toen twee minuten later ook de jonge invaller De Malssche kon scoren, was de Kalkense kous af. Poppe kwam wel nog dicht bij de aansluitingstreffer, maar het was alweer De Malsche die aan de overkant de zege voor de superefficiënte bezoekers definitief vormgaf.

Match met twee gezichten

Thuistrainer David Verhelst beseft dat het zo niet verder kan. “Een wedstrijd met twee gezichten waarin we voor de rust veel meer afstand hadden kunnen en moeten nemen. Na de rust kwamen we niet scherp genoeg uit de kleedkamer. Alle tegendoelpunten waren te vermijden, al geeft de 1-4-eindstand toch wel een vertekend beeld van hoe de wedstrijd er echt uitzag. Maar uiteindelijk is het natuurlijk wel de efficiëntie die telt. En de cijfers zijn wat ze zijn. Met een twee op vijftien wordt het nu echt wel tijd om de rug te rechten. De wedstrijden tegen Aalter en Elene-Grotenberge worden nu nog belangrijker.”

Bij de bezoekers kwam trainer Rieno Van Oost complimenten te kort om zijn vertimmerde ploeg te bewieroken. “Het eerste kwartier vond ik ons niet goed, maar nadien vond ik dat we de controle hielden. Vergeet niet dat onze kern intussen zeven gekwetsten heeft, maar daar was vandaag niets van te merken. Dikke waardering dus voor de invallers die al twaalf weken geduld hebben gehad en er nu stonden.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten