Basketbal BNXT League Circus Brussels - Okapi Aalst: 68-78

Okapi Aalst kent weinig problemen tegen Brussels dankzij topschutter Jordan Walker: “Stak al ontzettend veel van Maras op”

Walker (in het blauw) probeert zich een weg te banen langs Brusselse toren Zylka. ©  Koen Merens

Okapi Aalst liet zich in Neder-Over-Heembeek niet verrassen door een versterkt Brussels, dat met twee debuterende transfers uitpakte. Okapi liet een vijfde opeenvolgende zege optekenen en werd in de hoofdstad gesteund door een enthousiaste aanhang.

Gewezen Okapi-coach Jean-Marc Jaumin kon bij Brussels op twee nieuwkomers rekenen met Jaylin Airington en Justin Kohajda. Twee namen die in het Forum wel een belletje doen rinkelen na een korte passage. Okapi liep 25 punten uit in de eerste helft, maar kwam in het derde kwart nog in nauwe schoentjes terecht. Jordan Walker trok de Ajuinen over de streep met 27 punten, maar de ideale schoonzoon bleef opnieuw bescheiden. “Ik moet gewoon uitvoeren wat de coach me opdraagt en dan komt alles in kannen en kruiken”, aldus Walker. “We lieten ons na een goede start wat aftroeven in de offensieve rebounds waardoor we toch wel even in de problemen geraakten. We luisterden naar de coach die met zijn tactische richtlijnen de orde opnieuw herstelde. Mijn goede prestatie? De afwerking liep vlotjes, maar dat dank ik ook aan de ploegmaats. Zij communiceren veel met mij en stuwen me zo in de goede richting. Vooral Ivan Maras ontfermt zich over mij. Ik stak al ontzettend veel van hem op. Ivan toont zich steeds bereid om zijn ervaring te delen.”

Teamspirit

Okapi kwam collectief sterk voor de dag. Zo stond Siebe Ledegen recht op sleutelmomenten. Spelverdeler Stef Schauvliegher leed slechts twee balverliezen terwijl de Zottegemse guard toch dertig minuten op het terrein stond. Met tien punten en zeventien rebounds zorgde aanvoerder Ivan Maras voor een opvallende double-double. “Ik draai dit seizoen veel speelminuten, maar dat deert me niet. Dat houdt me misschien wel jong, want met blessures word ik zelden geconfronteerd”, knipoogt de aanvoerder.

Dorian Marchant is aan een sterk seizoen bezig en trok de lijn door op bezoek bij Brussels, waar de Antwerpenaar zeventien punten aantekende. “Onze grootste kwaliteit blijft de ploeg zelf. We kennen elkaar intussen door en door en lopen ons het vuur uit de sloffen om elkaar te helpen. Brussels liet ons shotten en dan beschikken we over verschillende spelers om toe te slaan.”

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt